Life & Arts Δευτέρα 27/09/2021, 09:21
TECH - SCIENCE

23 κεράκια για την Google

23 κεράκια για την Google

Τα 23α της γενέθλια γιορτάζει σήμερα η Google, θυμίζοντας με το σημερινό της doodle το ξεκίνημά της διάσημης μηχανής αναζήτησης που έμελε να καθορίσει την πορεία του διαδικτύου και να εξελιχθεί σε κολοσσό των εταιρειών τεχνολογίας.

Όλα ξεκίνησαν από μία τυχαία συνάντηση δύο φοιτητών του Στάνφορντ του Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν το 1997. Μέσα στον επόμενο χρόνο, στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, οι δύο συνιδρυτές της Google δημιούργησαν μια μηχανή αναζήτησης και ανέπτυξαν το πρώτο τους πρωτότυπο. Το 1998 γεννήθηκε επίσημα η Google Inc.

Πλέον η Google διαθέτει πάνω από 20 data center παγκοσμίως. Καθημερινά διενεργούνται δισεκατομμύρια αναζητήσεις στη Google σε περισσότερες από 150 γλώσσες σε όλο τον κόσμο και η εταιρεία κατέχει μερίδιο 92% στην παγκόσμια αγορά διαδικτυακής αναζήτησης, αποτελώντας ένα απαραίτητο εργαλείο στην καθημερινότητα δισεκατομμυρίων ανθρώπων, με την αποστολή της – σύμφωνα με την εταιρεία – να παραμένει η ίδια: να κάνει τις πληροφορίες προσβάσιμες σε όλους.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News