Life & Arts Παρασκευή 24/09/2021, 09:11
LIFE & ARTS

Η τηλεοπτική μόδα των «πραγματικών εγκλημάτων»

Η τηλεοπτική μόδα των «πραγματικών εγκλημάτων»

Τα τελευταία χρόνια ένα νέο είδος κινηματογραφικού-τηλεοπτικού θρίλερ έχει έρθει για τα καλά στο προσκήνιο: αυτό του true crime ντοκιμαντέρ. Μιλάμε δηλαδή για αληθινές υποθέσεις εγκλημάτων όπως αυτή του O.J. Simpson ή του «Tiger King» που μεταφέρονται στην οθόνη, συνήθως με συναρπαστικό και αγωνιώδη τρόπο, που επικεντρώνεται στην αστυνομική έρευνα αλλά και σε λιγότερο ορατές πτυχές που έρχονται σταδιακά στο φως.

Κι αν για τον O.J. η ιστορία του είναι λίγο-πολύ παγκοσμίως γνωστή, για… προσωπικότητες όπως αυτή του ανεκδιήγητου Joe Exotic μάθαμε και θαυμάσαμε μέσα από την σχετική σειρά ντοκιμαντέρ. Όπως έγινε μάλιστα πρόσφατα γνωστό μέσω τρέιλερ, ο δεύτερος κύκλος της σειράς που συγκέντρωσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο ξεκίνημα της πανδημίας, είναι στα σκαριά και θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες. Ως γνωστόν βέβαια ο πρωταγωνιστής Joe βρίσκεται αυτόν τον καιρό στη φυλακή εκτίοντας ποινή κάθειρξης 17 ετών, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να δώσει τις σχετικές τηλεφωνικές συνεντεύξεις για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτός. Ταυτόχρονα με το «Tiger King», το Netflix ανακοίνωσε επιπλέον τέσσερις ακόμα true crime σειρές που θα καταφτάσουν στις αρχές του 2022. Το «Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman» αφηγείται την ιστορία ενός από τους πιο διαβόητους απατεώνες παγκοσμίως, ο οποίος καταδικάστηκε το 2005· το «The Tinder Swindler» ερευνά την υπόθεση ενός άνδρα, ο οποίος παρίστανε τον δισεκατομμυριούχο στην γνωστή εφαρμογή γνωριμιών· το «Trust No One: The Hunt for the Crypto King» ακολουθεί μια ομάδα επενδυτών, οι οποίοι ερευνούν των μυστηριώδη θάνατο του «γκουρού» των κρυπτονομισμάτων, Γκέρι Κότεν· τέλος το «Bad Vegan» συνομιλεί με μια ιδιοκτήτρια εστιατορίου, η οποία μπήκε μέσα εκατομμύρια δολάρια εξαιτίας ενός ζαχαροπλάστη.

«Είτε θέλετε να βουτήξετε στην ψυχή ενός απατεώνα-καλλιτέχνη, είτε νιώθετε συμπόνια για τα θύματα μιας απάτης ή προτιμάτε να συνδέσετε τα κομμάτια του παζλ μιας έρευνας, αυτές οι τρελές ιστορίες είναι συχνά γεμάτες από αναπάντεχες ανατροπές και ασυνήθιστες προοπτικές», δήλωσαν από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας.

Με πληροφορίες από variety.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News