LIFE & ARTS

Η σεξουαλική εκπαίδευση περνά από το… Netflix

Η σεξουαλική εκπαίδευση περνά από το… Netflix

Λέμε συχνά για το πόσο επαναλαμβανόμενες και προβλέψιμες είναι οι περισσότερες σειρές του Netflix. Πράγματι η περίφημη «συνταγή» της διαδικτυακής πλατφόρμας με έμφαση στην πολιτική ορθότητα και επηρεασμένη από όσα προστάζουν οι αλγόριθμοι που υπολογίζουν τα γούστα του παγκόσμιου κοινού, πνίγει πολλές φορές την δημιουργικότητα, καταλήγοντας σε μια βαρετή ομοιογένεια.

Παρ’ όλα αυτά, ο κανόνας έχει και αρκετές εξαιρέσεις. Μια από αυτές είναι σίγουρα το «Sex Education», η βρετανική νεανική σειρά, η οποία πριν από τρία χρόνια έκλεψε για πρώτη φορά τις καρδιές μας και συνεχίζει να το κάνει, παρουσιάζοντας πρόσφατα και τον τρίτο κύκλο της. Το «Sex Education» είναι η σειρά που θα έπρεπε να δει κάθε έφηβος και (πιθανότατα) κάθε γονέας που έχει παιδιά σε αυτή την κρίσιμη και γεμάτη μεταβολές ηλικία.

Το ευφυές σενάριο και οι καλογραμμένοι χαρακτήρες μπορούν εξίσου να διδάξουν και να διασκεδάσουν. Εδώ τον λόγο άλλωστε παίρνουν οι…. ορμόνες, ενώ οι προκαταλήψεις και τα ταμπού γίνονται χαρτοπόλεμος, καθώς η απόλυτα σύγχρονη ματιά της νεαρής δημιουργού Λόρι Ναν μας οδηγεί σε ένα Λύκειο γεμάτο ανήσυχους εφήβους. Εκεί ο κάπως αλλόκοτος Οτις (Εϊσα Μπάτερφιλντ), παρέα με την εξίσου περιθωριακή Μέιβ (Εμα Μακέι), ξεκινούν κρυφά μια ασυνήθιστη συμβουλευτική κλινική για όσους αντιμετωπίζουν σεξουαλικού περιεχομένου ζητήματα. Σύντομα η «επιχείρηση» θα γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, ωστόσο και οι εμπνευστές της θα βρεθούν σε εξίσου μεγάλους μπελάδες.

Στον τρίτο κύκλο, που όπως είπαμε μόλις κυκλοφόρησε, η κλινική δεν υπάρχει πια και ο Οτις με την Μέιβ ίσα που μιλάνε μεταξύ τους. Καθώς όμως μια νέα διευθύντρια με αυταρχικές διαθέσεις εισβάλει στο σχολείο, οι πάντες θα ανασκουμπωθούν για να την αντιμετωπίσουν. Παρόλο που η σειρά έχασενκάποιες στροφές στον δεύτερο κύκλο της, πλέον επέστρεψε δυναμικά υπενθυμίζοντας πόσο αστεία καιβεύστοχη μπορεί να γίνει η παρατήρησή της.Πραγματικά το ταλέντο που υπάρχει στην σεναριακή ομάδα του σόου καταφέρνει να παράγει μερικά ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα στην εκτέλεση των οποίων συμβάλλουν και οι ηθοποιοί, όπως η υπέροχη
Τζίλιαν Αντερσον. Αν δεν το έχετε δει, μην το χάσετε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News