Life & Arts Κυριακή 19/09/2021, 07:04
Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΑΛΑΣΣΩΣΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ

SpaceX: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποστολή Inspiration4

SpaceX: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποστολή Inspiration4

Ολοκληρώθηκε η αποστολή Inspiration4 με τους τέσσερις ερασιτέχνες αστροναύτες που πραγματοποίησαν την πρώτη στα χρονικά ιδιωτική διαστημική αποστολή, χωρίς επαγγελματία αστροναύτη στο πλήρωμα, να προσθαλασσώνονται το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα) ανοιχτά της Φλόριντα, στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX, είχε απογειωθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα. Το πλήρωμα ήταν σε τροχιά γύρω από τη Γη για τρεις μέρες. Τέσσερα αλεξίπτωτα επιβράδυναν την κάθοδο της κάψουλας η οποία προσθαλασσώθηκε μετά τις 19:00 τοπική ώρα το Σάββατο.

Κυβερνήτης της ομάδας των διαστημικών τουριστών στην αποστολή ήταν ο δισεκατομμυριούχος και διευθύνων σύμβουλος της Shift4 Payments Τζάρεντ Άιζακμαν που ναύλωσε το Falcon 9. Μαζί του ταξίδεψαν μία υγειονομικός, μία καθηγήτρια γεωφυσικής και ένας αναλυτής δεδομένων. 

Ο Άιζακμαν πλήρωσε άγνωστο ποσό – που εκτιμάται από το περιοδικό Time σε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια στην SpaceX του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ για τις τέσσερις θέσεις στη διαστημική αποστολή. «Ευχαριστούμε πολύ SpaceX, ήταν μία καλή βόλτα για εμάς και μόλις ξεκινάμε» δήλωσε. 

«Συγχαρητήρια Inspiration4x !!!» έγραψε ο Μασκ σε ανάρτησή του στο Twitter μετά την ασφαλή επιστροφή των αστροναυτών.

Το γεγονός ότι η Inspiration4 βρισκόταν σε πλήρη τροχιά ήταν η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα διαστημικά ταξίδια των Μπράνσον και Μπέζος που έμειναν για λίγα λεπτά πάνω από την ατμόσφαιρα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News