Life & Arts Τετάρτη 15/09/2021, 21:15
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σε ύψη ρεκόρ οι δαπάνες για video games – Mεγάλη ζήτηση για κονσόλες

Σε ύψη ρεκόρ οι δαπάνες για video games – Mεγάλη ζήτηση για κονσόλες

Η αγορά βιντεοπαιχνιδιών αναδείχθηκε σε έναν από τους πλέον ωφελημένους κλάδους της πανδημίας, στη διάρκεια της οποίας απογειώθηκε η ψυχαγωγία μέσα στο σπίτι και αναλυτές περιμένουν τώρα να διαπιστώσουν πότε θα αρχίσει να μειώνεται η τάση αυτή. Ωστόσο, οι δύο νέες κονσόλες που κυκλοφόρησαν στην αγορά πέρυσι τον χειμώνα, η Xbox Series X της Microsoft και η PlayStation 5 της Sony Group, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των καταναλωτών, παρά το γεγονός ότι η προσφορά ήταν περιορισμένη λόγω των προβλημάτων στην παγκόσμια αλυσίδα τροφοδοσίας. 

Οι πωλήσεις hardware αυξήθηκαν 45% στα 329 εκατ.δολάρια τον Αύγουστο. Πρόκειται για τα καλύτερα στοιχεία που ανακοινώνονται σε μήνα Αύγουστο από το 2008, σύμφωνα με την NPD, και τα τρίτα υψηλότερα μηνιαία νούμερα έως σήμερα. Οι πωλήσεις δε θα ήταν πολύ υψηλότερες, εάν δεν υπήρχαν οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς που έπληξαν την παραγωγή σε κονσόλες, όπως ανέφερε αναλυτής της NPD. 

Nα σημειωθεί ότι οι καταναλωτές αγόρασαν περισσότερο την κονσόλα Switch της Nintendo συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα hardware στη διάρκεια του Αυγούστου. Η Switch έκανε τις περισσότερες πωλήσεις σε σχέση με τους ανταγωνιστές της από τις αρχές του έτους έως σήμερα. Ωστόσο, η PlayStation 5 ήταν αυτή που απέφερε τα μεγαλύτερα έσοδα και 10 μήνες αφότου έκανε το ντεμπούτο της στις αγορές παραμένει η πρώτη σε πωλήσεις πλατφόρμα PlayStation στην ιστορία. Η Sony προβλέπει να πωλήσει περισσότερες από 14,8 εκατ. πλατφόρμες PlayStation 5 στη διάρκεια του τρέχοντος δημοσιονομικού έτους. 

Το πρώτο σε πωλήσεις παιχνίδι τον Αύγουστο ήταν το Madden NFL 22 της Electronic Arts και ακολούθησε το Ghost of Tsushima της Sony. Οι συνολικές πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών τον Αύγουστο αυξήθηκαν 7% στα 4,37 δισ.δολάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News