Life & Arts Πέμπτη 6/05/2021, 14:04
TECH - SCIENCE

Blue Origin: Πουλάει εισιτήρια για ταξίδι στο διάστημα τον Ιούλιο

Blue Origin: Πουλάει εισιτήρια για ταξίδι στο διάστημα τον Ιούλιο

Η Blue Origin εταιρεία του Τζεφ Μπέζος μπορεί να έχασε το συμβόλαιο της NASA για την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη, αλλά δεν κάνει πίσω στα σχέδιά της να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα. Ανακοίνωσε και επισήμως ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για το πρώτο ταξίδι με το διαστημόπλοιο New Shepard για “αξιοθέατα του διαστήματος” που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου. 

Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει μία online δημοπρασία 5 εβδομάδων για μία θέση στο πρώτο ταξίδι του New Shepard με στόχο να δωρίσει τα χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η Blue Origin υπόσχεται να είναι μία εμπειρία που δεν θα μπορεί να συγκριθεί ούτε με διακοπές πολλών μηνών.   

Η διαστημική κάψουλα της Blue Origin έχει σχεδιαστεί ώστε να φιλοξενεί 6 επιβάτες που μπορούν να περιηγηθούν 100.000 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, αρκετά ψηλά ώστε να έχει κανείς την εμπειρία της απουσίας βαρύτητας και να δει τη μορφή του πλανήτη μας από ψηλά πριν η κάψουλα επιστρέψει σε αυτόν. 

Έχει έξι παράθυρα τα οποία σύμφωνα με την εταιρεία είναι τρεις φορές μεγαλύτερα από εκέινα στα αεροσκάφη Boeing 747 και τα μεγαλύτερα που έχει οποιαδήποτε άλλο διαστημόπλοιο.

Blue Origin: Πουλάει εισιτήρια για ταξίδι στο διάστημα τον Ιούλιο-1

«Η θέα θα είναι εκθαμβωτική» τόνισε η υπεύθυνη πωλήσεων, Αριάν Κόρνελ, σε συνέντευξη Τύπου. Γνωστοποίησε επίσης ότι μετά την πτήση του Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν ακόμη μια- δυο πτήσεις έως τα τέλη του έτους. 

Παρόλα αυτά δεν αποκάλυψε την τιμή εκκίνησης των εισιτηρίων. Ρεπορτάζ του Reuters το 2018 ανέφερε ότι ο κάθε τουρίστας του διαστήματος θα καλείται να πληρώσει τουλάχιστον 200.000 δολάρια για μία πτήση. Αρνήθηκε επίσης να πει εάν μεταξύ των πρώτων τουριστών θα είναι και ο Τζεφ Μπέζος. 

Μέχρι στιγμής μόνο 569 άνθρωποι έχουν πάει στο διάστημα. «Αυτό θα αλλάξει δραματικά» τόνισε η Κόρνελ. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News