Life & Arts Πέμπτη 29/04/2021, 21:21
TECH - SCIENCE

Η Samsung «εκθρόνισε» την Apple στις πωλήσεις smartphones το α΄ τρίμηνο του 2020 

Oι παραγγελίες σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 27% στα 347 εκατ. τηλέφωνα

Η Samsung «εκθρόνισε» την Apple στις πωλήσεις smartphones το α΄ τρίμηνο του 2020 

Η Samsung ανέκτησε ξανά το «στέμμα» ως η εταιρεία με τις περισσότερες πωλήσεις smartphones στον κόσμο το α΄ τρίμηνο του 2021, «εκθρονίζοντας» την Apple από την πρώτη θέση.  

Συνολικά, οι παραγγελίες σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 27% στα 347 εκατ. τηλέφωνα κατά το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς η επάνοδος της κινεζικής οικονομίας σε κανονικούς ρυθμούς μετά την πανδημία και η ταχεία διάθεση των εμβολίων στις ΗΠΑ, αναπτέρωσαν τις ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη.

Για τη Samsung οι παραγγελίες ανήλθαν στα 76,5 εκατ. smartphones στο τρίμηνο, ένα νούμερο που ισοδυναμεί με το 22% της παγκόσμιας αγοράς, σύμφωνα με την Canalys. Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2021, τα κέρδη από τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, πραγματοποίησαν άλμα 66%, χάρη στις ισχυρές πωλήσεις της κορυφαίας σειράς smartphone, Galaxy S21.

Οι παραγγελίες των iPhones της Apple έφθασαν στα 52,4 εκατ. κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, πέφτοντας στη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 15%. Η Apple κατέγραψε ρεκόρ για το μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ινδία και την Ιαπωνία, όπως αναφέρει ο αναλυτής της Counterpoint, Βαρούν Μίσρα, προσθέτοντας ότι το iPhone Pro Max ήταν το τηλέφωνο με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ. 

Στην τρίτη θέση ανέβηκε η κινεζική Xiaomi χάρη στην καλύτερη τριμηνιαία επίδοσή της, καθώς οι παραγγελίες αυξήθηκαν 62% στα 49 εκατ. τηλέφωνα και το μερίδιο αγοράς της αυξήθηκε στο 14%.

Οι παραγγελίες αυξήθηκαν επίσης για τις κινεζικές Oppo και Vivo, ενώ στον αντίποδα η Huawei (κάποια στιγμή πρώτη σε πωλήσεις) έπεσε στην έβδομη θέση, εν μέρει από τις αμερικανικές κυρώσεις, αλλά και  την πώληση της Honor πέρυσι.

Η Samsung «εκθρόνισε» την Apple στις πωλήσεις smartphones το α΄ τρίμηνο του 2020 -1

Οι πωλήσεις των smartphones έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο καθώς οι καταναλωτές έμειναν εγκλεισμένοι στα σπίτια τους και εργάσθηκαν από αυτά. Όμως, η αγοραστική αυτή φρενίτιδα, προκάλεσε έλλειψη σε ημιαγωγούς σε όλο τον κόσμο.

«Οι προμήθειες κρίσιμων εξαρτημάτων, όπως οι ημιαγωγοί, κατέστη ένα πρόβλημα πολύ γρήγορα και θα προκαλέσει αναταράξεις στην αγορά smartphones στα επόμενα τρίμηνα», υπογραμμίζει ο αναλυτής της Canalys, Μπεν Στάντον.
Χθες Τετάρτη η Apple δήλωσε ότι η έλλειψη των ημιαγωγών θα μπορούσε να κοστίσει στην εταιρεία έσοδα της τάξεως των 3 με 4 δισ. δολαρίων το β΄ τρίμηνο, επηρεάζοντας κυρίως τις συσκευές iPad και τα Macbooks.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News