Life & Arts Τρίτη 27/04/2021, 22:47
SOCIAL MEDIA

Facebook: Προσφέρει στους δημιουργούς του Instagram νέους τρόπους για να βγάζουν χρήματα

Facebook: Προσφέρει στους δημιουργούς του Instagram νέους τρόπους για να βγάζουν χρήματα

Μία σειρά από λειτουργίες στο Instagram επεξεργάζεται ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μάρκ Ζούκερμπεργκ, προκειμένου να βοηθήσει τους δημιουργούς να παράγουν περισσότερα έσοδα από το περιεχόμενό τους.

Σε αυτές τις νέες λειτουργίες περιλαμβάνεται μια αγορά (marketplace) που θα μπορούσε να φέρει σε επαφή brands με δημιουργούς των οποίων το περιεχόμενο ταιριάζει στο κοινό που προσπαθούν να προσεγγίσουν.

Ήδη, πολλοί δημιουργοί κοινωνικών μέσων πληρώνονται για την ανάρτηση διαφημιζόμενου περιεχομένου, αλλά ο στόχος αυτής της αγοράς θα είναι να δώσει τη δυνατότητα στο Instagram να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο ώστε να βοηθήσει τα brands να ανακαλύψουν αναδυόμενους δημιουργούς, δήλωσε ο Ανταμ Μοσέρι, επικεφαλής της υπηρεσίας Instragram, που ανήκει στο Facebook.

«Πρέπει να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τα brands να βρουν δημιουργούς που να είναι αποκλειστικά ευθυγραμμισμένοι με το έργο που προσπαθούν να κάνουν και το αντίστροφο», δήλωσε ο Μοσέρι σε μια εκπομπή Instagram Live με τον Ζούκερμπεργκ.

Οι νέες αυτές λειτουργίες λαμβάνουν χώρα τη στιγμή που το Facebook προσπαθεί να προσαρμοστεί στην πρόσφατη αλλαγή που επέφερε η νέα έκδοση λογισμικού iOS της Apple και η οποία θα καταστήσει πιο δύσκολο για την εταιρεία social media να στοχεύει με διαφημίσεις τους χρήστες των iPhone και iPad. Προκειμένου να διατηρήσει περισσότερες διαφημίσεις και πωλήσεις στις εφαρμογές του, το Facebook προσπαθεί να στέλνει όσο το δυνατόν πιο προσωποποιημένες διαφημίσεις στους χρήστες και ταυτόχρονα να αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα αυτών των διαφημίσεων στους διαφημιστές. 

Επιπλέον, ο Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε και τη δημιουργία καταστημάτων δημιουργών, τα οποία θα επιτρέπουν στους δημιουργούς να πωλούν προϊόντα στους χρήστες του Instagram απευθείας μέσω των προφίλ τους στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News