Life & Arts Δευτέρα 19/04/2021, 22:30
SOCIAL MEDIA

Facebook: Θα φιλοξενήσει ηχητικά συνέδρια και podcasts

Facebook: Θα φιλοξενήσει ηχητικά συνέδρια και podcasts

Δυναμική επέλαση σε νέους χώρους επιχειρεί το Facebook, ξεκινώντας μια σειρά από νέες δυνατότητες που θα επιτρέψουν στους χρήστες να φιλοξενήσουν ηχητικά συνέδρια και podcasts, με απώτερο στόχο να ανταγωνιστεί νέες εφαρμογές, όπως το Clubhouse.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας κοινωνικών μέσων στον κόσμο από πλευράς χρηστών, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει ζωντανές αίθουσες ήχου για τους χρήστες του, καθώς και νέα εργαλεία που επιτρέπουν στους χρήστες να αναζητούν, να δημιουργούν και να κερδίζουν χρήματα από podcast τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες. Επίσης, ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας δυνατότητας που ονομάζεται «Soundbites», όπου οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύσουν ή να ακούν σύντομα ηχητικά κλιπ που θα προβάλλονται σε συνεχή ροή, με παρόμοιο τρόπο με τη ροή βίντεο Reels στο Instagram.

Ο Ζάκερμεργκ θεωρεί ότι ο ήχος «επιτρέπει μακρύτερες συζητήσεις και εξερεύνηση νέων ιδεών».

Η κίνηση αποτελεί την τελευταία προσπάθεια του Facebook να αντιγράψει δημοφιλή προϊόντα από τους ανταγωνιστές του, αφού έσπευσε να εισαγάγει νέες δυνατότητες τηλεδιάσκεψης τον περασμένο Απρίλιο μετά την άνοδο του Zoom και του Google Hangouts ως μέσα φιλοξενίας συναντήσεων και κοινωνικοποίησης από το σπίτι. Τα ηχητικά προϊόντα εκμεταλλεύονται τη λεγόμενη «ζάλη του Zoom» – δηλ. την ατελείωτη ανάγκη να είσαι μπροστά από μία κάμερα – ενώ την ίδια στιγμή παρέχουν στους επαγγελματίες που στερούνται ψυχαγωγίας νέους τρόπους δικτύωσης αφού τα συνέδρια παραμένουν «κλειστά» λόγω της πανδημίας του κορωναϊού.

Τα νέα εργαλεία του Facebook θα μπορούσαν να πλήξουν τη startup στον χώρο των ηχητικών εφαρμογών Clubhouse, η οποία αναδείχθηκε στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή των social media εφέτος παρέχοντας μια πλατφόρμα για να συζητηθούν θέματα, όπως η επιχειρηματικότητα, η πολιτική και τα τελευταία ειδησεογραφικά νέα.

Το Clubhouse έχει ξεπεράσει τα 14 εκατομμύρια downloads, σύμφωνα με στοιχεία της εφαρμογής Annie, αλλά υπέστη διακοπή λειτουργίας καθώς οι servers του επιβαρύνθηκαν από τη μεγάλη εισροή χρηστών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News