Life & Arts Τετάρτη 3/02/2021, 19:34
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στην αντεπίθεση περνά η Microsoft στην Αυστραλία, προωθώντας τη δική της μηχανή αναζήτησης

Στην αντεπίθεση περνά η Microsoft στην Αυστραλία, προωθώντας τη δική της μηχανή αναζήτησης

Ενώ η Google έχει απειλήσει να αποσύρει τη μηχανή αναζήτηση από την Αυστραλία, στο πλαίσιο των πιέσεων που ασκούνται στον τεχνολογικό κολοσσό να πληρώνει για το ειδησεογραφικό περιεχόμενο που φιλοξενεί, η Microsoft έσπευσε να επωφεληθεί προβάλοντας τη δική της μηχανή αναζήτησης, τη Bing, για να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί στην Αυστραλία.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει καταρτίσει έναν “περιοριστικό κώδικα συμπεριφοράς”, ο οποίος έχει στόχο να ορίσει τις σχέσεις μεταξύ των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και των μεγάλων ομίλων που κυριαρχούν στο Διαδίκτυο, όπως το Facebook και η Google, οι οποίοι κερδίζουν μεγάλα ποσά από διαφημίσεις. Το εν λόγω νομοσχέδιο, ένα από τα πιο αυστηρά παγκοσμίως, προβλέπει την επιβολή προστίμων πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τους παραβάτες και έχει στόχο κυρίως τη μηχανή αναζήτησης του Google και το news feed του Facebook.

Ηδη, η μηχανή αναζήτησης της Google ελέγχει αυτή τη στιγμή το 94,5% της αγοράς αναζητήσεων της Αυστραλίας, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων StatCounter, τη στιγμή που η μηχανή Bing της Microsoft ελέγχει μερίδιο μόλις 3,6%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, συζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκότ Μόρισον για τους νέους κανόνες και τη Δευτέρα ο Μόρισον είπε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να αυξήσει την παρουσία της μηχανής αναζήτησής της. Η Microsoft επανέλαβε δε, σήμερα ότι ουδέποτε απείλησε να αποχωρήσει από την Αυστραλία. «Ενα πράγμα είναι ξεκάθαρο: ενώ άλλες εταιρείες του Διαδικτύου έχουν ενδεχομένως απειλήσει να αποχωρήσουν από την Αυστραλία, η Microsoft ουδέποτε πρόβαλε μία τέτοια απειλή», είπε ο Μπραντ Σμιθ, πρόεδρος της εταιρείας.

Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος Ναντέλα δήλωσε ότι η Microsoft στηρίζει το σχέδιο της Αυστραλίας που υποχρεώνει τους ψηφιακούς κολοσσούς, όπως Google και Facebook, να πληρώνουν για το ειδησεογραφικό περιεχόμενο, επισημαίνοντας ότι αυτό «είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία της χώρας». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News