Life & Arts Σάββατο 20/11/2021, 16:44
ΣΠΟΡ

Ρεάλ Μαδρίτης: Νέο δάνειο 225 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του γηπέδου της

Το έργο αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα του συλλόγου μόνο από τη λειτουργία του γηπέδου στα 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως

Ρεάλ Μαδρίτης: Νέο δάνειο 225 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του γηπέδου της

Την έγκρισή της για νέο δάνειο ύψους 225 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του γηπέδου Σαντιάγο Μπερναμπέου, έδωσε σήμερα Σάββατο η γενική συνέλευση της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως ανέφερε το Reuters την περασμένη Πέμπτη, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την πρόθεση να μεγαλώσει το μέγεθος της οικονομικής συμφωνίας με τις JP Morgan και Bank of America, η οποία είχε αρχικά συμφωνηθεί το 2019 στα 575 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία θα ξεπεράσει πλέον τα 800 εκατ. ευρώ και θα επιτρέψει στον σύλλογο να προσθέσει ένα υπερσύγχρονο ανασυρόμενο υβριδικό αγωνιστικό χώρο που μπορεί να μεταφερθεί υπόγεια σε ένα θερμοκήπιο σε βάθος 24 μέτρων, ώστε ο κύριος χώρος να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερους σκοπούς, δημιουργώντας έτσι πρόσθετα έσοδα χωρίς να παθαίνει ζημιές το γρασίδι.

Όπως τόνισε στη συνέλευση ο πρόεδρος του συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ, αυτή είναι η μόνη λύση που βρήκε ο σύλλογος για να διατηρήσει σε καλή κατάσταση τον αγωνιστικό χώρο, έτσι ώστε το γήπεδο να μετατραπεί από έναν καθαρά ποδοσφαιρικό χώρο σε κέντρο εκδηλώσεων και αξιοθέατο όλο το χρόνο.

«Το στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου θα είναι ένα αρχιτεκτονικό σύμβολο και ένα διεθνές σύμβολο πρωτοπορίας και θα γίνει ένα από τα πιο ελκυστικά μέρη στη Μαδρίτη και την Ευρώπη», ανέφερε.

Το έργο αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα του συλλόγου μόνο από τη λειτουργία του γηπέδου στα 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από 150 εκατομμύρια ευρώ επί του παρόντος, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην ομάδα.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είπε πόσο θα πληρώσει ο σύλλογος για τον νέο δανεισμό, όμως σε μια συνάντηση με ομάδα μελών του συλλόγου την περασμένη Τετάρτη ισχυρίσθηκε ότι το επιτόκιο θα είναι λιγότερο από 2%, σύμφωνα με πηγή που ήταν παρούσα στη συνάντηση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει επταπλασιάσει τα έσοδά της την τελευταία δεκαετία και έκλεισε το 2020 με συνολικό πλεόνασμα 900.000 ευρώ παρά την πανδημία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News