Life & Arts Κυριακή 29/08/2021, 20:21
ΣΠΟΡ

Κριστιάνο Ρονάλντο: O πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία της Premier League

Κριστιάνο Ρονάλντο: O πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία της Premier League

Περισσότερες από 560.000 λίρες (770.810 δολάρια) θα είναι οι εβδομαδιαίες απολαβές του Κριστιάνο Ρονάλντο στο πλαίσιο της συμφωνίας του διετούς συμβολαίου του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα Telegraph Sport σήμερα Κυριακή, δίχως ωστόσο να αναφέρει από που άντλησε τις πληροφορίες αυτές. Οι απολαβές αυτές καθιστούν τον παίκτη του αγγλικού συλλόγου τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Premier League

Η μεταγραφή του Πορτογάλου σούπερ σταρ από τη Γιουβέντους ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή, με την πρώην ομάδα του τη Γιουνάιτεντ να επικρατεί στη διεκδίκησή του της «μισητής» αντιπάλου Μάντσεστερ Σίτι. Η μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κινήθηκε 5,8% υψηλότερα στη Νέα Υόρκη, αφότου ο σύλλογος επιβεβαίωσε τη μεταγραφή του κι ενώ αναμενόταν η επικύρωση των προσωπικών όρων και να περάσει ο παίκτης τις ιατρικές εξετάσεις.

Το ύψος του ποσού της μεταγραφής μπορεί να ανέλθει έως και 19,7 εκατ. λίρες, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να καταβάλει αρχικά στη Γιουβέντους 12,85 εκατ. λίρες και επιπλέον 6,85 εκατομμύρια λίρες, ανάλογα με τις επιδόσεις του συλλόγου και του παίκτη.

Η επιστροφή του Ρονάλντο στη Γιουνάιτεντ έρχεται 12 χρόνια αφότου αποχώρησε από την αγγλική ομάδα για να μεταγραφεί στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην πρώτη του θητεία στη Μάντσεστερ πέτυχε 118 γκολ σε 292 αγώνες.

Ο Ρονάλντο αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση για τη σεζόν 2021/22 στην αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ στις 11 Σεπτεμβρίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Telegraph Sport

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News