Life & Arts Τρίτη 20/04/2021, 22:36
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προς κατάρρευση η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα των «12»

Προς κατάρρευση η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα των «12»

Τριγμούς παρουσιάζει το εγχείρημα των «12» για τη δημιουργία της European Super League, προτού καν περάσουν δύο 24ωρα από την ανακοίνωση του, καθώς το δρόμο προς την έξοδο φαίνεται να παίρνει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα όπως αναφέρουν δημοσιεύματα βρετανικών μέσων ενημέρωσης, η απόφαση δείχνει να είναι ειλημμένη και η επίσημη ανακοίνωση των «κόκκινων διαβόλων» αναμένεται έως την Παρασκευή.

Ενδεικτικό της πίεσης που έχει ασκηθεί και των αντιδράσεων που υπήρξαν και στο εσωτερικό της ομάδας της Μάντσεστερ, είναι το γεγονός ότι ο εκτελεστικός διευθυντής κι αντιπρόεδρος της Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουρντ (εκ των πρωτεργατών της κίνησης της «12») υπέβαλλε την παραίτησή του, η οποία θα επικυρωθεί με τη λήξη τη εφετινής σεζόν 2020/21. Την ίδια κίνηση, ακολούθησε και ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, κάτι που ενισχύει το σενάριο της οριστικής ματαίωσης του εγχειρήματος.

Tην ίδια ώρα ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, με νέες του δηλώσεις γνωστοποίησε ότι για τη συμμετοχή ή μη της Μπαρτσελόνα θα αποφασίσουν τα μέλη της, μέσα από ψηφοφορία που θα διεξαχθεί. Αντίστοιχα, και η Ατλέτικο Μαδρίτης δείχνει πως δεν θα ακολουθήσει το εγχείρημα.

Λίγο ενωρίτερα, έτοιμες να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα ήταν και οι δύο ποδοσφαιρικές ομάδες Chelsea και Manchester City, οι οποίες φέρεται να ετοιμάζουν τα σχετικά νομικά έγγραφα για την έξοδο. 

Η υπαναχώρηση του λονδρέζικου σωματείου δρομολογείται μετά από σχετική απόφαση του ιδιοκτήτη του, Ρομάν Αμπράμοβιτς, με φόντο τις έντονες διαμαρτυρίες από τους οπαδούς του.

Περίπου 1.000 εξ αυτών συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης έξω από την έδρα της ομάδας, το Stamford Bridge, πριν από το παιγνίδι εναντίον της Μπράιτον, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εμπλοκή του σωματείου τους στο σχέδιο της Σούπερ Λίγκας, που ήδη συγκεντρώνει τεράστιες αντιδράσεις. 

Η Chelsea και η City ήταν μεταξύ των έξι μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων της Αγγλίας, μαζί με Arsenal, Liverpool, Manchester United και Tottenham, που συμφώνησαν να δημιουργήσουν τη νέα Λίγκα.

Σύμφωνα επίσης με αναφορές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, για απόψε έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη των «12» προκειμένου να συζητήσουν για τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC και REUTERS

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News