Life & Arts Σάββατο 3/04/2021, 19:44
ΣΠΟΡ

Ανοιγμα σε νέα πρωταθλήματα επιδιώκει η ιδιοκτήτρια της Λίβερπουλ

Ανοιγμα σε νέα πρωταθλήματα επιδιώκει η ιδιοκτήτρια της Λίβερπουλ

Η Fenway Sports Group (FSG), ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λίβερπουλ και της ομάδας μπάσκετ Boston Red Sox, θα επιχειρήσει να αγοράσει περισσότερες επαγγελματικές αθλητικές ομάδες και ενδεχομένως να εισαχθεί και στην χρηματιστηριακή αγορά, αφού εξασφάλισε νέα επένδυση που αποτιμά το βρετανικό όμιλο στα 7,35 δισ.δολάρια. 

Στην αρχή της εβδομάδας, η εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου RedBird Capital και ο αστέρας του μπάσκετ Λεμπρόν Τζέιμς αγόρασαν μειοψηφιακά μερίδια στον FSG, στο πλαίσιο συναλλαγής που επιβεβαιώνει τη θέση του ως έναν από τους «πολύτιμους» ομίλους στον χώρο των σπορ διεθνώς. 

Ο πρόεδρος του FSG, Τομ Γουέρνερ και ο ιδρυτής της RedBird Τζέρι Καρντινέιλ δεσμεύθηκαν να χρησιμοποιήσουν το νέο κεφάλαιο για να αγοράσουν ομάδες σε άλλα πρωταθλήματα, όπως στην Εθνική Μπάσκετ και στο Εθνικό Πρωτάθλημα Χόκεϊ των ΗΠΑ, καθώς και στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. 

«Η Fenway Sports Group άρχισε πριν από δύο δεκαετίες και θεωρώ ότι έχουμε αρκετή γνώση και εμπειρία για τη δημιουργία και έναρξη νέων επιχειρηματικών δρατηριοτήτων στα σπορ, στον χώρο της ψυχαγωγίας και στα μίντια», ανέφερε ο Γουέρνερ, ο οποίος χαρακτήριστε τον Τζέρι ως σημαντικό εταίρο στην από κοινού προσπάθεια εύρεσης νέου ενεργητικού. 

Στο ερώτημα εάν η ESG σκοπεύει να πωλήσει κάποια ομάδα και να στρέψει αλλού τις δραστηριότητές της, οι δύο εταίροι απάντησαν ότι στόχος τους είναι να κρατήσουν αυτά που έχουν και να αναπτύξουν περαιτέρω τις δραστηριότητές τους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News