Life & Arts Τρίτη 20/04/2021, 21:45
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο πρώτο ρήγμα στους «12», αποσύρονται Chelsea και Manchester City

Στο πρώτο ρήγμα στους «12», αποσύρονται Chelsea και Manchester City

Ετοιμες να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα είναι οι δύο ποδοσφαιρικές ομάδες Chelsea και Manchester City, οι οποίες φέρεται να ετοιμάζουν τα σχετικά νομικά έγγραφα για την έξοδο. 

Η υπαναχώρηση του λονδρέζικου σωματείου δρομολογείται μετά από σχετική απόφαση του ιδιοκτήτη του, Ρομάν Αμπράμοβιτς, με φόντο τις έντονες διαμαρτυρίες από τους οπαδούς του.

Περίπου 1.000 εξ αυτών συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης έξω από την έδρα της ομάδας, το Stamford Bridge, πριν από το παιγνίδι εναντίον της Μπράιτον, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εμπλοκή του σωματείου τους στο σχέδιο της Σούπερ Λίγκας, που ήδη συγκεντρώνει τεράστιες αντιδράσεις. 

Η Chelsea και η City ήταν μεταξύ των έξι μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων της Αγγλίας, μαζί με Arsenal, Liverpool, Manchester United και Tottenham, που συμφώνησαν να δημιουργήσουν τη νέα Λίγκα.

Συνολικά, 12 ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές μονάδες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αποχώρησουν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA και να φτιάξουν δική τους ανταγωνιστική ένωση. Η κίνηση αυτή καταδικάστηκε τόσο από τις αρχές του ποδοσφαίρου όσο και από υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης και άλλων κυβερνήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Να σημειωθεί ότι οι Chelsea και η City δεν συγκαταλέγονται σε αυτές που πρωτοστάτησαν στο νέο σχέδιο, αντιθέτως ήταν αυτές που υπέγραψαν τελευταίες υπό το φόβο μήπως μείνουν πίσω. Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο εύκολο είναι να αποδεσμευθούν και πόσο δεσμευτικά είναι τα νέα συμβόλαιά τους. 

«Είναι σαφές ότι κάτι άλλαξε την Τρίτη και αυτό είτε ήταν οι αντιδράσεις, είτε η παγκόσμια καταδίκη, είτε η πολιτική πίεση, ή ακόμη και ο λόγος των παικτών, σύμφωνα με αναλυτές. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News