Life & Arts Κυριακή 18/04/2021, 20:26
ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην Ιαπωνία μεταβαίνει ο πρόεδρος της ΔΟΕ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην Ιαπωνία μεταβαίνει ο πρόεδρος της ΔΟΕ

Την Ιαπωνία θα επισκεφθεί τον Μάιο ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo κι ενώ η ασιατική χώρα επιδίδεται σε έναν αγώνα να περιορίσει τα κρούσματα του κορωνοϊού, πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Ο Τόμας Μπαχ θα παρευρεθεί σε τελετή της ολυμπιακής φλόγας στη Χιροσίμα στις 17 Μαΐου και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιοσιχάιντ Σούγκα την επόμενη μέρα, σύμφωνα με το Kyodo, το οποίο επικαλείται πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αναμένεται να στηρίξει τη δέσμευση της Ιαπωνίας να φιλοξενήσει με ασφάλεια τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, σημειώνει το ιαπωνικό πρακτορείο.

«Γνωρίζουμε την πρόθεση του προέδρου Μπαχ να έρθει στην Ιαπωνία και θα καλωσορίσουμε μια τέτοια επίσκεψη. Ωστόσο, δεν έχει αποφασιστεί τίποτα συγκεκριμένο», ανέφερε με δήλωσή της η οργανωτική επιτροπή των αγώνων. 

Με λιγότερες από 100 ημέρες μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, η Ιαπωνία επέκτεινε τα μέτρα έκτακτης ανάγκης σε 10 περιοχές την περασμένη Παρασκευή, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα εξαπλώνεται.

Ο Σούγκα, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, δήλωσε πως δεσμεύθηκε στον Τζο Μπάιντεν ότι θα προχωρήσει με τους αγώνες και ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προσέφερε τη στήριξή του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News