Life & Arts Κυριακή 11/04/2021, 21:23
ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ειδικά δωμάτια για τους θετικούς στον κορωνοϊό αθλητές

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ειδικά δωμάτια για τους θετικούς στον κορωνοϊό αθλητές

Σχέδια καταρτίζει η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο  διοργανωτές του Ολυμπιακού Τόκιο, για την προετοιμασία 300 δωματίων σε ξενοδοχειο, τα οποία προορίζονται για τους αθλητές που θα διαγνωσθούν θετικοί στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι, όμως δεν θα εμφανίζουν καθόλου ή δευτερεύοντα συμπτώματα, όπως αναφέρει με σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Από αύριο Δευτέρα η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θέτει το Τόκιο σε κατάσταση «οιονεί έκτακτης ανάγκης» διάρκειας ενός μηνός, προκειμένου να καταπολεμήσει τα αυξανόμενα κρούσματα, σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα μετά την άρση της ευρύτερης κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην ιαπωνική πρωτεύουσα και οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, οι οποίο λόγω Covid-19 μετατέθηκαν για το  φετινό καλοκαίρι.

Η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο σχεδιάζει να κάνει κράτηση σε ένα ολόκληρο ξενοδοχείο και το οποίο βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το χωριό των αθλητών στην παραθαλάσσια περιοχή Χαρούμι, κάτι που πιθανότατα θα κοστίσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Kyodo.

Οι θετικοί στον κορωνοϊό αθλητές και άλλοι μετέχοντες που δεν θα χρειάζονται νοσηλεία, θα τίθενται σε καραντίνα στα δωμάτια για 10 ημέρες, ενώ θα έχουν τη υποστήριξη ιατρικού προσωπικού όλο το εικοσιτετράωρο. Η επιτροπή θα προετοιμάσει επίσης περίπου 30 ειδικά οχήματα για τη μεταφορά των αθλητών αυτών στο ξενοδοχείο.

Οι αθλητές θα κάνουν τεστ κάθε τέσσερις ημέρες τουλάχιστον, σύμφωνα με τους κανόνες που παρουσιάστηκαν τον Φεβρουάριο για τους αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στα τέλη Ιουλίου μετά την καθυστέρηση ενός έτους λόγω της πανδημίας.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει περισσότερα από 500.000 κρούσματα και σχεδόν 9.400 θανάτους, νούμερα πολύ χαμηλά σε σύγκριση με τις περισσότερες άλλες μεγάλες οικονομίες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News