Life & Arts Πέμπτη 15/04/2021, 10:05
ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης

Η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο παραμένει μία επιλογή, αποκάλυψε στέλεχος του κυβερνώνοντος κόμματος της Ιαπωνίας. Η δήλωση αυτή έρχεται περίπου 100 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των Αγώνων και ενώ η Ιαπωνία έρχεται αντιμέτωπη με ένα τέταρτο κύμα μολύνσεων από Covid-19.

Ακόμη και η απαγόρευση σε θεατές από το εξωτερικό ίσως να μην είναι τελικά αρκετή να σώσει τους Αγώνες, καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα στάδια θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε εστίες υπερμετάδοσης. 

«Εάν φαίνεται απίθανο να προχωρήσουμε, τότε θα πρέπει να πούμε ότι σταματάμε και να το κάνουμε αποφασιστικά» είπε ο Τοσιχίρο Νικάι, γενικός γραμματέας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος στο τηλεοπτικό δίκτυο TBS. «Η ακύρωση βεβαίως και είναι μία επιλογή» ξεκαθάρισε. «Εάν οι Ολυμπιακοί διαδώσουν τον ιό, τότε ποιες είναι οι αρχές που πρεσβεύουν;» συμπλήρωσε. 

Ο Νικάι, στενός συνεργάτες του πρωθυπουργού, είναι από τα στελέχη που δεν μασάνε τα λόγια τους και όπως σχολιάζει το Reuters ποτέ δεν διστάζει να μιλήσει για καυτά ζητήματα, που άλλα στελέχη αποφεύγουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εκφράζει και την κοινή γνώμη, αφού η στήριξη για τους Αγώνες στην Ιαπωνία είναι εξαιρετικά περιορισμένη, όπως προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News