Life & Arts Τρίτη 28/12/2021, 21:36
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Επιστήμονας Οξφόρδης: Η Όμικρον δεν είναι αυτό που ζήσαμε πέρυσι – Φαίνεται πιο ήπια

Επιστήμονας Οξφόρδης: Η Όμικρον δεν είναι αυτό που ζήσαμε πέρυσι – Φαίνεται πιο ήπια

Η μετάλλαξη Όμικρόν του κορωνοϊού, η οποία επεκτείνεται με ραγδαίο ρυθμό σε ολόκληρο τον κόσμο, «δεν είναι η ίδια ασθένεια που βιώσαμε πριν από έναν χρόνο», ανέφερε λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ενισχύοντας τις αναφορές ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη της Covid-19 έχει πολύ πιο ήπια συμπτώματα.

Το στέλεχος του νέου ιού το οποίο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στα τέλη Νοεμβρίου στη Νότια Αφρική φαίνεται να προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόσηση και εκείνοι που τελικά καταλήγουν στο νοσοκομείο παραμένουν εκεί λιγότερο χρόνο, όπως είπε ο Τζον Μπελ, καθηγητής Ιατρικής, μιλώντας στο BBC Radio 4. 

«Οι ανατριαχιστικές εικόνες που είδαμε πριν από έναν χρόνο – γεμάτες μονάδες εντατικής θεραπείας, πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν πρόωρα – όλα αυτά αποτελούν παρελθόν κατά την άποψή μου και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πιο ήσυχοι ότι θα έχουμε αυτή την εξέλιξη», εξήγησε ο Μπελ.

Τα σχόλια του καθηγητή στην Οξφόρδη ακολούθησαν τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ότι δεν πρόκειται να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς στην χώρα εν όψει της Πρωτοχρονιάς. 

Τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει τις 250.000 ημερησίως στη χώρα μέσα στην τελευταία εβδομάδα, γεγονός που ασκεί πιέσεις στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων. Ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ ανέφερε τη Δευτέρα ότι εξετάζει τα τελευταία στοιχεία για τη διασπορά του ιού και καλεί τον κόσμο να δείξει προσοχή, ιδιαίτερα εν όψει των εορτασμών για την έλευση του νέου έτους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News