Life & Arts Τετάρτη 30/12/2020, 23:11
ΤΑΙΝΙΕΣ

To Χόλιγουντ διακόπτει τα γυρίσματα έως μέσα Ιανουαρίου

To Χόλιγουντ διακόπτει τα γυρίσματα έως μέσα Ιανουαρίου

Να διακόψει το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων και παραγωγών, τουλάχιστον έως τα μέσα Ιανουαρίου αποφάσισε το Χόλιγουντ, όπως ανακοίνωσε το σωματείο ηθοποιών SAG-AFTRA, καθώς τα κρούσματα του Covid-19 συνεχίζουν να κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ στο Λος Άντζελες, που έχει μετατραπεί σε μία από τις κύριες εστίες της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Το Λος Άντζελες, η πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία των ΗΠΑ, με περίπου δέκα εκατομμύρια κατοίκους, έχει μετατραπεί σε μια από τις κύριες εστίες της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα και καταγράφει σχεδόν καθημερινά ρεκόρ μολύνσεων, με τα νοσοκομεία να κατακλύζονται από ασθενείς της νόσου.

Το σωματείο SAG-AFTRA έχει εντείνει τις πρωτοβουλίες του για να προσπαθήσει να ξαναρχίσουν τα γυρίσματα στο Χόλιγουντ μετά την ολική διακοπή λειτουργίας τον περασμένο Μάρτιο, ιδίως μέσω μιας συμφωνίας που υπεγράφη τον Σεπτέμβριο με τα μεγαλύτερα στούντιο για υγειονομικά μέτρα, που θα εφαρμοστούν για την προστασία ηθοποιών, συμπεριλαμβανομένων διεξοδικών τεστ.

Παρά τις προφυλάξεις αυτές, παραγωγές βρίσκονται πολύ πίσω στο Λος Άντζελες. Τον Οκτώβριο, το ποσοστό δραστηριότητάς τους δεν έφτασε ούτε στο 50% του συνηθισμένου επιπέδου της περιόδου με την αύξηση των νέων κρουσμάτων να μειώνει ακόμη περισσότερο το ποσοστό αυτό τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Film LA, τον φορέα που είναι υπεύθυνο για την έκδοση αδειών για κινηματογραφήσεις στο Λος Άντζελες, οι αιτήσεις ανήλθαν πρόσφατα στο χαμηλότερο επίπεδο από  το καλοκαίρι, όταν επαναλήφθηκαν οι δραστηριότητες στο Χόλιγουντ.

Εκτός από μερικές δεκάδες ανεξάρτητες ταινίες, πολύ λίγες ταινίες μεγάλου μήκους γυρίστηκαν φέτος στην περιοχή του Λος Άντζελες, με το μεγαλύτερο μέρος των παραγωγών να επικεντρώνεται σε διαφημίσεις και μουσικά βίντεο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News