LIFE & ARTS

Τι θα δούμε τον Ιανουάριο στο Netflix

Τι θα δούμε τον Ιανουάριο στο Netflix

Αρκετά δυναμικά ξεκινάει ο νέος χρόνος για το Netflix, με την δημοφιλή διαδικτυακή πλατφόρμα να δημοσιεύει πρόσφατα όσα θα δούμε και στην ελληνική εκδοχή της μέσα στον Ιανουάριο. Εκεί ξεχωρίζουν μπόλικες σημαντικές επιστροφές σειρών που έχουν ήδη αγαπηθεί από το κοινό, αλλά και μερικές πολυαναμενόμενες ταινίες, που κρυφοκοιτάζουν και προς τα φετινά Οσκαρ. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα τελευταία θα διεξαχθούν αυτή τη χρονιά αργότερα, στα τέλη Απριλίου και αναμένεται να έχουν έντονο άρωμα streaming, προφανώς λόγω των εξελίξεων με την πανδημία.

Netflix ωστόσο (ακόμα) σημαίνει πάνω από όλα σειρές. Πρώτο και καλύτερο το «Cobra Kai» (1/1): η σειρά που αναβίωσε υπέροχα τον μύθο του καλτ «Karate Kid» της δεκαετίας του 1980, μπαίνει πια στον τρίτο κύκλο της και υπόσχεται νέες συναρπαστικές εξελίξεις που θα μας έρθουν πάνω στην ώρα, σαν πρωτοχρονιάτικο δώρο.

Τι θα δούμε τον Ιανουάριο στο Netflix-1

Νέους κύκλους θα έχουμε επίσης αυτόν τον μήνα για το επίσης πολύ επιτυχημένο «Ριβερντέιλ» (21/1), με τον Αρτσι και την παρέα του να επιστρέφουν για πέμπτη σεζόν· το δεύτερο κύκλο του μετα-αποκαλυπτικού δράματος «Snowpiercer» (26/1), βασισμένου στην ομώνυμη ταινία του Κορεάτη Μπονγκ Τζουν-Χο («Παράσιτα»)· και τα «Φιλικά Δεσμά», την απροσδόκητη κωμωδία που ασχολείται με τον κόσμο του σαδομαζοχισμού. Τέλος ενδιαφέρον μοιάζει και το «Λουπέν» (8/1), η καινούρια σειρά από την Γαλλία, που μεταφέρει μια από τις περιπέτειες του περίφημου κλέφτη Αρσέν Λουπέν, στην σύγχρονη εποχή.

Όσο για το πεδίο των ταινιών που αναφέραμε παραπάνω, εκεί ξεχωρίζει σίγουρα το «Θραύσματα μιας Γυναίκας» (7/1), με την Βανέσα Κίρμπι και τον Σάια Λεμπέφ να έχουν αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια για τις ερμηνείες τους. Επιφανείς πρωταγωνιστές όπως η Κάρεϊ Μάλιγκαν, ο Ραλφ Φάινς και η Λίλι Τζέιμς έχει και το «The Dig» (29/1), το οποίο μεταφέρει την ιστορία μιας αρχαιολογικής ανασκαφής.

Τι θα δούμε τον Ιανουάριο στο Netflix-2

Αν πάλι προτιμάτε την δράση, η «Φονική Ζώνη» (15/1) μας ταξιδεύει στο κοντινό μέλλον, εκεί όπου ο πιλότος ενός drone υποχρεώνεται να μεταβεί σε μια εμπόλεμη ζώνη και να συνεργαστεί με ένα μυστικό ανθρωποειδές, προκειμένου να σταματήσει μια πυρηνική επίθεση.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News