Life & Arts Παρασκευή 2/12/2022, 08:45
LIFE & ARTS

Το χρώμα του 2023: Μια αντισυμβατική απόχρωση για μια αντισυμβατική χρονιά

Το χρώμα του 2023: Μια αντισυμβατική απόχρωση για μια αντισυμβατική χρονιά

«Μια αντισυμβατική απόχρωση για έναν αντισυμβατικό χρόνο». Έτσι περιγράφει η Pantone την επιλογή της για το χρώμα του 2023. Το Viva Magenta περιγράφεται ως απόχρωση του βαθυκόκκινου που ισορροπεί το ζεστό και το δροσερό.

Κάθε Δεκέμβριο, η Pantone ανακοινώνει το χρώμα της χρονιάς και φέτος επέλεξε ένα χρώμα «ισχυρό, που δίνει δύναμη, ένα ζωντανό κόκκινο που ενθαρρύνει τον πειραματισμό και την αυτό-έκφραση χωρίς περιορισμούς, μια ηλεκτρισμένη, χωρίς όρια απόχρωση».

Το χρώμα του 2023: Μια αντισυμβατική απόχρωση για μια αντισυμβατική χρονιά-1
φωτ.: Pantone 

 «Γενναίο και ατρόμητο, είναι ένα ζωντανό χρώμα, του οποίου η πληθωρικότητα προάγει την αισιοδοξία και τη χαρά», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η επιλογή του Ινστιτούτου Χρωμάτων της Pantone αντανακλά τις τελευταίες τάσεις σε όλους τους τομείς, όπως η μόδα, η ομορφιά, η τεχνολογία, ο σχεδιασμός και η διακόσμηση του σπιτιού.

Κάθε χρόνο, όμως, η επιλογή του χρώματος της Pantone χαρακτηρίζει το συλλογικό πνεύμα.  Σε χρόνια που χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα, η Pantone επέλεγε συχνά χρώματα που ηρεμούν ή φτιάχνουν τη διάθεση. Εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας, το Viva Magenta αντιπροσωπεύει τη βεβαιότητα, την εμπιστοσύνη και τη σύνδεση σε έναν κόσμο που προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια του, σύμφωνα με την Laurie Pressman, αντιπρόεδρο του Pantone Color Institute.

Το χρώμα του 2023: Μια αντισυμβατική απόχρωση για μια αντισυμβατική χρονιά-2
φωτ.: Pantone 

«Ζούμε σε μια αρκετά αντισυμβατική εποχή. Το μόνο πράγμα που έχει γίνει συμβατικό είναι η αντισυμβατικότητα», είπε στο CNN. «Ενώ υπήρξαν τόσα πολλά πράγματα που επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης μας, τόσα πολλά πράγματα που επηρέασαν όσα συνέβησαν και τις αλλαγές που έπρεπε να κάνουμε, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυρίαρχη επιρροή είναι ο Covid».

Το χρώμα του 2023: Μια αντισυμβατική απόχρωση για μια αντισυμβατική χρονιά-3
φωτ.: Pantone 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Pantone χρώμα της χρονιάς: Φως στο τέλος του τούνελ;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS