Life & Arts Παρασκευή 18/03/2022, 16:52
LIFE & ARTS

Έτσι θα είναι το εσωτερικό στα αεροπλάνα του μέλλοντος

Έτσι θα είναι το εσωτερικό στα αεροπλάνα του μέλλοντος

Αεροπλάνα με καναπέδες, σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για τις προτιμήσεις των επιβατών σε φαγητό, ακόμα και με… ενυδρεία. 

Τα κόνσεπτ που επιλέχθηκαν για τα φετινά βραβεία Crystal Cabin αποτελούν μια ματιά στο μέλλον του εσωτερικού των επιβατικών αεροσκαφών.

Ένα από τα σχέδια που εντυπωσιάζει είναι αυτό με τα καθίσματα-κουκέτα, τα οποία είναι τοποθετημένα σε σειρές το ένα πάνω στο άλλο, αυξάνοντας έτσι τον ελεύθερο χώρο μέσα στην καμπίνα.

Έτσι θα είναι το εσωτερικό στα αεροπλάνα του μέλλοντος-1

Η πανδημία είχε τον αντίκτυπο της σε κάποια σχέδια. Για παράδειγμα, η Style and Design φαντάζεται μια premium καμπίνα οικονομικής θέσης, όπου λίγοι επιβάτες θα κάθονται σε καθίσματα που θυμίζουν περισσότερο πολυθρόνες.

Αξιοπρόσεκτη είναι η ιδέα για ένα προσωπικό «κουκούλι» για κάθε επιβάτη, ο οποίος θα έχει έναν δικό του χώρο για να κάθεται και ένα τραπεζάκι για να ακουμπάει τα πράγματά του.

Έτσι θα είναι το εσωτερικό στα αεροπλάνα του μέλλοντος-2

Το πιο εξωφρενικό σχέδιο είναι αυτό της Lufthansa Technik. Οραματίστηκε ένα ιδιωτικό τζετ με εσωτερικό προτζέκτορα που θα προβάλλει στο ταβάνι και στους τοίχους της καμπίνας διάφορα σχέδια, όπως για παράδειγμα τον βυθό της θάλασσας, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην όλη εμπειρία της πτήσης.

Έτσι θα είναι το εσωτερικό στα αεροπλάνα του μέλλοντος-3

Εντυπωσιακά είναι και τα «αιωρούμενα» καθίσματα, τα οποία δεν είναι κολλημένα στο πάτωμα, αλλά συνδέονται με τα τοιχώματα του αεροσκάφους.

Έτσι θα είναι το εσωτερικό στα αεροπλάνα του μέλλοντος-4

Κάποια από τα σχέδια που είναι υποψήφια για βραβείο έχουν ήδη εφαρμοστεί στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα, στην Α’ Θέση του αεροσκάφος Α350 της Virgin Atlantic, μπορεί να βρει κανείς ένα στυλάτο σαλόνι για δύο, με οθόνες αφής και τραπεζάκι.

Έτσι θα είναι το εσωτερικό στα αεροπλάνα του μέλλοντος-5

Τέλος, δεν είναι μόνο τα σχέδια για το design που ξεχωρίζουν. Ένας σχεδιαστής σκέφτηκε ένα σύστημα για τη ροή του αέρα, το οποίο θα δημιουργεί μια αόρατη «ασπίδα» γύρω από τους επιβάτες.

Έτσι θα είναι το εσωτερικό στα αεροπλάνα του μέλλοντος-6

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Δεύτερη ζωή για παλιά αεροπλάνα: Η εταιρεία που τα κάνει γραφεία

Air Yacht: Το πρώτο σκάφος που και πετάει και… πλέει στη θάλασσα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News