Business & Finance Τετάρτη 26/01/2022, 18:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Air Yacht: Το πρώτο σκάφος που και πετάει και… πλέει στη θάλασσα

Το όραμα της Lazzarini Design

Air Yacht: Το πρώτο σκάφος που και πετάει και… πλέει στη θάλασσα

Και γιοτ και ιδιωτικό τζετ; Γιατί όχι, φαίνεται πως απαντάει η ιταλική εταιρεία Lazzarini Design, η οποία φιλοδοξεί να κατασκευάσει το πρώτο «Air Yacht».  

Δηλαδή το πρώτο σκάφος, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα και να πετάει στον ουρανό, αλλά και να πλέει στη θάλασσα. 

01_super yacht

Το -αν μη τι άλλο- φιλόδοξο project της εταιρείας παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες, μέσω ενός φουτουριστικού σκάφους, το οποίο παραπέμπει περισσότερο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το όχημα θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 110 χιλιομέτρων ανά ώρα δια αέρος και 10 χιλιομέτρων ανά ώρα δια θαλάσσης. 

03_super yacht

Πέραν όλων των παραπάνω, το πρωτότυπο σκάφος έχει σχεδιαστεί να τροφοδοτείται με ανανεώσιμη ενέργεια, η οποία θα προέρχεται τόσο από ηλεκτρικές μπαταρίες όσο και από ηλιακούς συλλέκτες.  

Θα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ενώ θα διαθέτει δύο μεγάλες αποθήκες με συμπιεσμένο ήλιο, κάτι το οποίο θα επιτρέπει να ίπταται στον ουρανό για έως 48 συνεχόμενες ώρες. 

Η καμπίνα θα χωράει έως 10 επιβάτες. 

08_super yacht

Βέβαια, όλα μένουν να αποδειχθούν και στην πράξη, όποτε κι αν η ιταλική εταιρεία καταφέρει να κάνει πραγματικότητα αυτό το φιλόδοξο όραμα.  

Στα χαρτιά, πάντως, αποτελεί ένα project, το οποίο αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε. Ιδίως για όσους θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να το αποκτήσουν. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Ιπτάμενα ταξί πάνω από τις ευρωπαϊκές πόλεις έως το 2024-2025

To αυτοκίνητο που γίνεται αεροπλάνο σε τρία λεπτά: Αλλά θα χρειαστείτε άδεια πιλότου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News