Life & Arts Τρίτη 15/03/2022, 17:40
LIFE & ARTS

Δεύτερη ζωή για παλιά αεροπλάνα: Η εταιρεία που τα κάνει γραφεία

Πόσο κοστίζει να αγοράσετε το δικό σας

Δεύτερη ζωή για παλιά αεροπλάνα: Η εταιρεία που τα κάνει γραφεία

Ξεκίνησε ως χόμπι το 2021: ο Κέβιν Ρίγκαν άρχισε να μετατρέπει κομμάτια από καμπίνες αεροπλάνων σε στιλάτα και ανθεκτικά γραφεία. Όταν, όμως, η νύφη του ανέβασε φωτογραφίες στα social media, τότε ξαφνικά βρέθηκε με ένα τσουνάμι από αιτήματα.

Τώρα, ο Ρίγκαν και ο εταίρος του Σέιν Θόρντον – και οι δύο χτίστες στο επάγγελμα – άρχισαν τη δική τους εταιρεία που λέγεται Aeropod. Ανακυκλώνουν εμπορικά αεροπλάνα και τα μετατρέπουν σε γραφεία, χώρους για glamping ή σε κατοικίες.

Μέχρι στιγμής, έχουν ξοδέψει μόλις 100 ευρώ για διαφημίσεις, ενώ η εταιρεία τους είναι κυριολεκτικά ολοκαίνουργια. Έχουν ήδη πουλήσει, όμως, 11 pods – όπως ονομάζονται – και ετοιμάζονται να στείλουν και άλλα όπου τα χρειάζονται οι πελάτες τους.

Δεύτερη ζωή για παλιά αεροπλάνα: Η εταιρεία που τα κάνει γραφεία-1

Tα αεροπλάνα είναι φτιαγμένα για αντέχουν: είναι κατασκευασμένα από κράμα αλουμινίου και έχουν πολύ καλή μόνωση. Υπολογίζεται ότι περίπου 15.000 αεροσκάφη θα αποσυρθούν τα επόμενα 20 χρόνια, οπότε υπάρχει υλικό για ανακύκλωση και ανταλλακτικά.

Οι δύο συνέταιροι εργάστηκαν πρώτα πάνω σε ένα Airbus A320 της IndiGo, το οποίο απέκτησαν μέσω του αεροδρομίου του Κάρντιφ στην Ουαλία. Τους πήρε περίπου τέσσερις μήνες για να φτάσουν στο σχέδιο που ήθελαν.

Τα pods βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη: από μικρά με τρία παράθυρα σε ευρύχωρα με 10 παράθυρα, κρεβατοκάμαρα, μπάνιο και μικρή κουζίνα.

Δεύτερη ζωή για παλιά αεροπλάνα: Η εταιρεία που τα κάνει γραφεία-2

Οι χώροι για τις βαλίτσες από πάνω αφαιρούνται, αλλά τα παράθυρα παραμένουν ως έχουν και όλα τα υπόλοιπα, ακόμη και το πάτωμα, προέρχονται από το αεροπλάνο.

Οι τοίχοι και τα πατώματα είναι πλήρως μονωμένα και τα δωμάτια εξοπλίζονται με θύρες USB, φωτισμό LED και θερμαντικά σώματα. Οι γυάλινες πόρτες – ειδικά σχεδιασμένες για να ταιριάζουν σε ένα A320 – έχουν διπλό τζάμι και ειδική μόνωση.

Το pod παραδίδεται έτοιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Τα γραφεία αυτά μπορούν, επίσης, να μετακινηθούν σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης τους μετακομίσει.

Οι τιμές αρχίζουν στα 20.000 ευρώ και φτάνουν έως τα 37.000 ευρώ. Η Aeropod ελπίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε όλη την Αγγλία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Μία και μοναδική: Πόσο και σε ποιον πουλήθηκε η πιο ακριβή έπαυλη των ΗΠΑ

Air Yacht: Το πρώτο σκάφος που και πετάει και… πλέει στη θάλασσα

To σκάφος των 69 εκατ. ευρώ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News