Life & Arts Πέμπτη 17/03/2022, 11:19
LIFE & ARTS

To Νetflix βάζει στο στόχαστρο όσους μοιράζονται τον λογαριασμό τους

To Νetflix βάζει στο στόχαστρο όσους μοιράζονται τον λογαριασμό τους

Είναι ευρέως γνωστό ότι ο περισσότερος κόσμος μοιράζεται τους κωδικούς του στο Netflix με φίλους και συγγενείς. Και το Netflix το ξέρει αυτό και προσπαθεί να βάλει τέλος σε αυτή την πρακτική, καθώς σύντομα ίσως χρειάζεται να πληρώνετε για αυτό το προνόμιο.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η Netflix ανέφερε ότι προσπαθεί τρόπους «να επιτρέψει στα μέλη που μοιράζονται τους κωδικούς τους εκτός σπιτιού να το κάνουν εύκολα και με ασφαλή τρόπο, ενώ θα πληρώνουν λίγο παραπάνω».

«Πάντα διευκολύναμε άτομα που ζουν μαζί να μοιράζονται τον λογαριασμό τους στο Netflix, με λειτουργίες όπως ξεχωριστά προφίλ και διαφορετικές ροές περιεχομένου στα πακέτα standard και premium. Αν και οι ρυθμίσεις αυτές ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς, δημιούργησαν ωστόσο κάποια σύγχυση σχετικά με το πότε και πώς μπορεί κάποιος να μοιραστεί το Netflix», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία. 

Ως αποτέλεσμα, ο κολοσσός του streaming αναφέρει ότι επηρεάζεται η ικανότητά του να επενδύει «σε καταπληκτικές νέες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες για τα μέλη μας».

Έτσι, η Netflix ανακοίνωσε δύο νέες επιλογές: το «Επιπλέον Μέλος» και τη «Μεταφορά Λογαριασμού».

Ο ι συνδρομητές της στα πακέτα standard και premium θα χουν τη δυνατότητα να προσθέτουν υπό-λογαριασμούς για ακόμη και δύο άτομα που δεν ζουν στο ίδιο νοικοκυριό. Τα «Επιπλέον Μέλη» θα έχουν πρόσβαση στο Netflix, μαζί με δικό τους προφίλ και κωδικούς, αλλά θα πληρώνουν συνδρομή σε έκπτωση.

Από την άλλη, η «Μεταφορά Λογαριασμού» θα επιτρέπει στα μέλη να μεταφέρουν πληροφορίες από τον λογαριασμό τους – όπως τι έχουν δει – σε έναν νέο λογαριασμό, για τον οποίο φυσικά θα πληρώνουν.

Οι νέες ρυθμίσεις της Netflix θα ξεκινήσουν πιλοτικά σε Χιλή, Κόστα Ρίκα και Περού μέσα στις επόμενες εβδομάδες. 

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές διασκέδασης, οπότε προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι τα όποια νέα χαρακτηριστικά θα είναι ευέλικτα και χρήσιμα για τα μέλη της που χρηματοδοτούν όλες τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές σειρές. Θα εργαστούμε ώστε να κατανοήσουμε τη χρηστικότητα των νέων αυτών χαρακτηριστικών προτού προχωρήσουμε στις αλλαγές και σε άλλες περιοχές του κόσμου», καταλήγει η ανακοίνωση της Netflix.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

«Διάλειμμα» από τον καναπέ το 2022: Η μετοχή της Netflix έχασε τα κέρδη της πανδημίας

Netflix: Οι ταινίες και οι σταρ που θα δούμε το 2022

Netflix και Microsoft δείχνουν ότι τα videogames δεν μπορούν να αγνοηθούν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News