Life & Arts Πέμπτη 10/12/2020, 16:22
LIFE & ARTS

Pantone χρώμα της χρονιάς: Φως στο τέλος του τούνελ;

Pantone χρώμα της χρονιάς: Φως στο τέλος του τούνελ;

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, το Pantone Color Institute ανακοινώνει την πρόβλεψή του για το χρώμα που θα χαρακτηρίσει καλύτερα το έτος που έρχεται. 

Σε αυτούς τους περίπλοκους καιρούς, το ινστιτούτο κατέληξε όχι σε ένα, αλλά σε δύο χρώματα: Τα ουδέτερο γκρι «Ultimate Gray» και το ζωηρό κίτρινο «Illuminating».

Pantone χρώμα της χρονιάς: Φως στο τέλος του τούνελ;-1

«Είναι ένας συνδυασμός που μιλά για την ανθεκτικότητα, την αισιοδοξία, την ελπίδα και τη θετικότητα που χρειαζόμαστε, καθώς κάνουμε επαναφορά, ανανέωση, φανταζόμαστε ξανά και επανεφευρίσκουμε», είπε η Λόρι Πρέσμαν, αντιπρόεδρος του Pantone Color Institute. 

Pantone χρώμα της χρονιάς: Φως στο τέλος του τούνελ;-2

Είναι η πρώτη φορά που μία ουδέτερη απόχρωση (γκρι) επιλέγεται για χρώμα της χρονιάς από την Pantone και η δεύτερη φορά που τον τίτλο μοιράζονται δύο χρώματα. «Δύο εξαιρετικά ανεξάρτητα χρώματα τονίζουν πώς διαφορετικά στοιχεία ενώνονται για να εκφράσουν αυτό το μήνυμα της δύναμης και της ελπίδας», είπε ο Πρέσμαν. 

Pantone χρώμα της χρονιάς: Φως στο τέλος του τούνελ;-3

Αν και κανείς θα πίστευε ότι η Pantone θέλησε να καλύψει όλα τα ενδεχόμενα για το πώς θα εξελιχθεί το 2021 (γκρι εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά, κίτρινο εάν η κατάσταση βελτιωθεί), εντούτοις το ινστιτούτο προτείνει ο κόσμος να βλέπει τα δύο χρώματα σαν ένα ενιαίο ζευγάρι, τονίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης για τη χρονιά που έρχεται. Άλλοι, βλέπουν στο συνδυασμό των δύο χρωμάτων το «φως στο τέλος του τούνελ». 

Pantone χρώμα της χρονιάς: Φως στο τέλος του τούνελ;-4

Σημειώνεται, πάντως, ότι το χρώμα της χρονιάς της Pantone αντανακλά –και σε μεγάλο βαθμό επηρεάζει- τις τάσεις στη μόδα, την ομορφιά, το ντιζάιν και τη διακόσμηση. 
Το χρώμα της χρονιάς για το 2020 ήταν ένα βαθύ κλασσικό μπλε. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS