Life & Arts Παρασκευή 27/11/2020, 12:23
STYLE

«Οι βιτρίνες δεν πέθαναν. Ούτε η Νέα Υόρκη»

«Οι βιτρίνες δεν πέθαναν. Ούτε η Νέα Υόρκη»

Πριν από ένα μήνα και κάτι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεκήρυξε πως η Νέα Υόρκη είναι μία «πόλη- φάντασμα», που «πεθαίνει» και «όλοι την εγκαταλείπουν». Η δήλωση αυτή και το αίσθημα που αντανακλά προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Πολλοί θέλησαν να αποδείξουν το αντίθετο ανεβάζοντας φωτογραφίες από κάτι που σπάνια πρωταγωνιστεί: τις βιτρίνες των καταστημάτων. 

Αν και τα καταστήματα παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, οι βιτρίνες μένουν ζωντανές, στολισμένες στο κλίμα των Χριστουγέννων. Σε αυτές βρίσκουμε «το φως στο τέλος μίας πολύ δύσκολης χρονιάς» δήλωσε στους New York Times ο Τόνι Σπρινγκ, εκτελεστικός διευθυντής των Bloomingdale. Η Λίντα Φάργκο, διευθύντρια μόδας στα Bergdorf Goodman (και πρώην επικεφαλής για τις βιτρίνες τους) συμφώνησε: «Πιστεύαμε ότι ήταν πιο σημαντικό από ποτέ να υλοποιήσουμε κανονικά το σχεδιασμό μας» είπε. 

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στις εορταστικές περιόδους μετά την 11η Σεπτεμβρίου ή τη Μεγάλη Ύφεση του 2008, όταν ζοφερές προβλέψεις για την πτώση της Νέας Υόρκης είχαν γεμίσει τον αέρα, όπως σχολιάζει ο Μαρκ Μέτρικ, διευθύνων σύμβουλος της Saks Fifth Avenue. Οι βιτρίνες, σημείωσε, έρχονται να μας θυμίσουν τη σπουδαιότητα της πόλης, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπήρξε ποτέ στο τραπέζι το ενδεχόμενο να ακυρωθεί ο στολισμός τους.  

Οι βιτρίνες φωνάζουν: «Είμαστε η Νέα Υόρκη και είμαστε εδώ». 

Πηγή: New York Times 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News