Life & Arts Παρασκευή 18/12/2020, 13:25
LIFE & ARTS

Υψηλή μαγειρική στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Υψηλή μαγειρική στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με το βλέμμα και τα τραπέζια στρωμένα το καλοκαίρι του 2021 – κορωνοϊού επιτρέποντος –  το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου γαστρονομικού προορισμού με την υπογραφή του Δειπνοσοφιστήριον και του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Το νέο εστιατόριο έρχεται να συμπληρώσει τον πολιτιστικό χάρτη του ΚΠΙΣΝ και να προσφέρει ποιοτική ελληνική κουζίνα με σκανδιναβική αύρα σε έναν χώρο που έχει οικοδομήσει το προφίλ του διεθνούς προορισμού.    

Ο Θάνος Φέσκος, που μέχρι πρότινος ήταν στη θέση του Assistant Head Chef στο βραβευμένο με τρία Michelin εστιατόριο «Geranium» στη Δανία, θα είναι ο επικεφαλής σεφ του εστιατορίου. Ο νέος σεφ ζει τα τελευταία χρόνια εκτός Ελλάδος και είχε κάνει ένα σύντομο πέρασμα από το εστιατόριο Hytra. Η ομάδα που θα τον πλαισιώσει θα έχει επικεφαλής τον Γιώργο Παπαζαχαρία, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τα βραβευμένα εστιατόρια «Maaemo» και «Under» στη Νορβηγία. Τον σχεδιασμό του μπαρ του εστιατορίου θα τον αναλάβει ο Θάνος Προυνάρος και η ομάδα του γνωστού μπαρ Baba Au Rum.

Το concept που ανακοινώθηκε παρουσιάζει ειδικό ενδιαφέρον και στηρίζεται στο αξίωμα «καμία απώλεια – καμία σπατάλη». Το μοντέλο λειτουργίας του εστιατορίου θα στηρίζεται στην αειφορία και στις συνεργασίες με ανεξάρτητους παραγωγούς με έμφαση στα βιολογικά προϊόντα, ενώ στον χώρο του θα φιλοξενούνται σεμινάρια γευσινγωσίας και οινογνωσίας αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια με θεματικές όπως η βιωσιμότητα, η αειφόρος ανάπτυξη και η ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του εστιατορίου φέρει την υπογραφεί του γνωστού αρχιτέκτονα Στέλιου Κόη και συνομιλεί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, με τον σχεδιασμό του ΚΠΙΣΝ και το όραμα του Ρέντσο Πιάνο. Περισσότερα γι’ αυτό όμως, όταν το δούμε από κοντά.

Μιλώντας για το νέο εστιατόριο του κέντρου, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος σημείωσε ότι «θα αποτελέσει ένα μοναδικό σύμβολο χώρου εστίασης στα υψηλά πρότυπα που έχει θέσει το ΚΠΙΣΝ στους δημόσιους χώρους σε όλο τον κόσμο», ενώ η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ Ελλη Ανδριοπούλου σημείωσε ότι η νέα γαστρονομική προσθήκη θα συμπληρώσει την ταυτότητα του χώρου «ως ένα διεθνές πολιτιστικό τοπόσημο».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News