Life & Arts Παρασκευή 18/12/2020, 09:00
LIFE & ARTS

Οι καλές τέχνες έρχονται στην οθόνη μας

Οι καλές τέχνες έρχονται στην οθόνη μας

Συνηθίζουμε να λέμε -και δικαίως- πως η τηλεόραση, ενώ προβάλει σε αρκετά μεγάλο βαθμό τον κινηματογράφο και την μουσική, αφιερώνει ελάχιστο χρόνο στις καλές τέχνες, την φωτογραφία, την αρχιτεκτονική κ.ο.κ. Αυτή την παραδοχή φιλοδοξεί να αλλάξει η Cosmote TV, η οποία από την Πέμπτη 17/12 εντάσσει στο «μπουκέτο» της πλατφόρμας της το Museum TV, το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι στην Ελλάδα που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στις παραπάνω τέχνες και επιπλέον στο design και την street art, τις σύγχρονες ψηφιακές τέχνες αλλά και εκείνη της δερματοστιξίας (τατουάζ).

Περισσότερες από 300 ώρες νέου προγράμματος κάθε χρόνο υπόσχεται η Cosmote TV, μέσα από τις οποίες οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε διάσημα μουσεία και γκαλερί του κόσμου, να μάθουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από σπουδαίες φωτογραφίες κορυφαίων καλλιτεχνών του είδους, αλλά και να ανακαλύψουν τις σύγχρονες τέχνες που συχνά δεν λαμβάνουν την «επίσημη» αναγνώριση που τους αρμόζει.

Το νέο κανάλι ωστόσο δεν σταματά μόνο στην πληροφορία και την γνώση των μεγάλων έργων· αντιθέτως, σε μια εναλλακτική εκδοχή «εκμάθησης στο σπίτι» μας προσφέρει μαθήματα ζωγραφικής, φωτογραφίας, ιστορίας της τέχνης κ.ά. από κορυφαίους επαγγελματίες του εκάστοτε πεδίου. Το Museum TV θα έχει 24ωρο καθημερινό πρόγραμμα στην αγγλική γλώσσα και θα είναι διαθέσιμο θέση 410 της πλατφόρμας, ενώ το προσεχές διάστημα επιλεγμένες εκπομπές και περιεχόμενο του θα είναι διαθέσιμα μέσα από τους on demand καταλόγους της Cosmote TV.

Οι καλές τέχνες έρχονται στην οθόνη μας-1

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News