Life & Arts Πέμπτη 24/03/2022, 11:28
LIFE & ARTS

Τζούλιαν Ασάνζ: Παντρεύτηκε μέσα στη φυλακή – Το ιδιαίτερο νυφικό της συζύγου του

Τζούλιαν Ασάνζ: Παντρεύτηκε μέσα στη φυλακή – Το ιδιαίτερο νυφικό της συζύγου του

Παντρεύτηκε ο Τζούλιαν Ασάνζ μέσα στη φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου κρατείται την επί χρόνια σύντροφο και μητέρα των παιδιών του, Στέλλα Μόρις.

Η δικηγόρος εθεάθη με το ιδιαίτερο νυφικό της έξω από τις φυλακές στο νότιο Λονδίνο. Το ασημένιο σατέν φόρεμα, με την υπογραφή της Βίβιαν Ουέστγουντ, συνόδευε ένα πέπλο που είχε κεντημένο ένα μήνυμα από τη σχεδιάστρια, με λέξεις όπως «θαρραλέος», «ασταμάτητος» και «αδέσμευτη, διαρκής αγάπη».

«Είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ λυπημένη. Αγαπώ τον Τζούλιαν με όλη μου την καρδιά και εύχομαι να ήταν εδώ. Για εμένα, ο Τζούλιαν είναι μια αγνή ψυχή και ένας πολεμιστής για την ελευθερία», δήλωσε η σύζυγός του στους δημοσιογράφους και τους συγκεντρωμένους που περίμεναν έξω από τη φυλακή.

Η Μόρις έκοψε και γαμήλια τούρτα για τους παρευρισκόμενους.

Τζούλιαν Ασάνζ: Παντρεύτηκε μέσα στη φυλακή – Το ιδιαίτερο νυφικό της συζύγου του-1

Στην ομιλία της, ανέφερε επίσης: «Ξέρετε πως αυτό που περνάμε είναι βίαιο και απάνθρωπο. Η αγάπη που έχουμε ο ένας για τον άλλον μας κάνει να υπομένουμε αυτή την κατάσταση και οποιαδήποτε άλλη έρθει. Είναι ο πιο απίθανος άνθρωπος στον κόσμο. Είναι υπέροχος και πρέπει να είναι ελεύθερος».

Ο ίδιος ο Τζούλιαν Ασάνζ, όπως και οι δύο γιοι που απέκτησε με τη Στέλλα όσο ήταν στη φυλακή, φορούσε κιλτ, καθώς – αν και Αυστραλός – έχει ρίζες από τη Σκωτία.

Η τελετή πίσω από τα κάγκελα της φυλακής ήταν λιτή. Οι μόνοι παρευρισκόμενοι ήταν τέσσερις καλεσμένοι, δύο επίσημοι μάρτυρες και δύο φύλακες. Αμέσως μετά την τελετή, οι καλεσμένοι αποχώρησαν αμέσως από τη φυλακή όπου κρατούνται κάποιοι από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της Βρετανίας.

Τζούλιαν Ασάνζ: Παντρεύτηκε μέσα στη φυλακή – Το ιδιαίτερο νυφικό της συζύγου του-2

Ο ιδρυτής των WikiLeaks κρατείται σε φυλακή στη Βρετανία από το 2019. Προηγουμένως, είχε βρει άσυλο για επτά χρόνια στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο.

Ο 50χρονος Ασάνζ, ο οποίος αρνείται όλες τις κατηγορίες, περιμένει αν θα δοθεί ένταλμα έκδοσής του στις ΗΠΑ καθώς αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες σε σχέση με τις διαρροές του Wikileaks στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων.

Ενώ ζούσε στην πρεσβεία, έγινε πατέρας δύο παιδιών με την κατά μια δεκαετία μικρότερη από αυτόν Μόρις, την οποία γνώρισε το 2011 όταν αυτή άρχισε να δουλεύει για τη νομική του ομάδα. Η σχέση τους ξεκίνησε το 2015.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ο Elon Musk απέκτησε στα κρυφά και άλλο παιδί – Το εξωφρενικό όνομά του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News