Life & Arts Τρίτη 8/03/2022, 20:28
LIFE & ARTS

Όταν αλλάζει το ξυπνητήρι, αλλάζει και η διάθεση

Όταν αλλάζει το ξυπνητήρι, αλλάζει και η διάθεση

Ένας καλός ύπνος επηρεάζει άμεσα όχι μονο την σωματική, αλλά και την ψυχική μας υγεία, ενώ παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Σύμφωνα όμως με σχετική έρευνα από ομάδα του Πανεπιστημίου του Michigan, δεν αρκεί μόνο ένας καλός ύπνος, αλλά και το να ξυπνά κανείς την ίδια ώρα.

Μάλιστα, η έρευνα καταδεικνύει ότι όσο αλλάζει το «ξυπνητήρι» μας, τόσο χειρότερη θα είναι η διάθεσή μας μέσα στην ημέρα. Επίσης, μεταβάλλοντας τα ωράρια του ύπνου, αυξάνονται οι πιθανότητες σε μακροπρόθεσμο επίπεδο να εμφανίσει κανείς καταθλιπτικές τάσεις κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε σε 2.100 φοιτητές του Πανεπιστημίου του Michigan, οι αλλαγές στα ωράρια του ύπνου είναι εξίσου κακό με το να μην κοιμάται κανείς αρκετά. Υπάρχουν μάλιστα και έρευνες που καταδεικνύουν ότι η εμφανιση Αλτσχάιμερ συνδέεται με τον κακό ύπνο.

Συγκεκριμένα, θεωρείται ότι όταν κοιμάται κανείς τουλάχιστον επτά ώρες, τα οφέλη είναι πολλαπλά: μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων υγείας, μειώνεται το στρες και βελτιώνεται η διάθεση. Μάλιστα, βελτιώνεται η δυνατότητά μας να διατηρηθούμε σε υγιή επίπεδα βάρους.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η ιδανική ώρα να πέφτουμε για ύπνο;

Λίγο πριν αποκοιμηθούμε έχουμε τις πιο…δημιουργικές στιγμές

Έχετε ανήσυχο ύπνο; Σας βρήκαμε την τέλεια δουλειά – Δίνει 250 δολ. ανά ώρα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News