Life & Arts Δευτέρα 22/11/2021, 12:27
LIFE & ARTS

Σάτια Ναντέλα: Τα βιβλία που σου προτείνει να διαβάσεις ο CEO της Microsoft

Σάτια Ναντέλα: Τα βιβλία που σου προτείνει να διαβάσεις ο CEO της Microsoft

Εκτός από ηγέτης ενός τεχνολογικού κολοσσού ο CEO της Microsoft Σάτια Ναντέλα είναι και δεινός αναγνώστης. Είναι γνωστό ότι ο CEO της Microsoft διαβάζει πολύ και ενθαρρύνει το προσωπικό του να κάνει το ίδιο. Συχνά χρησιμοποιεί φράσεις από παιδικά παραμύθια, ενώ έχει πει ότι ένα βιβλίο του Βρετανού καθηγητή Κόλιν Μάγιερ άλλαξε την άποψή του για τον καπιταλισμό.

Τα βιβλία που διάβασε φέτος εκτείνονται σε ένα ευρύ γνωστικό πεδίο, από τη φιλοσοφία μέχρι τον φουτουριστικό σχεδιασμό. Ποια βιβλία περιλαμβάνει η λίστα φιλαναγνωσίας του Σάτια Ναντέλα;

1. Philosopher of the Heart: The Restless Life of Soren Kierkegaard της Clare Clarlisle 

Η βιογραφία του Δανού υπαρξιστή φιλόσοφου, Σόρεν Κίρκεγκαρντ, ο οποίος είχε γράψει για την αγάπη, τον ανθρώπινο πόνο και την ηθική ήταν ανάμεσα στα βιβλία που διάβασε ο CEO της Microsoft και η οποία κατά τον ίδιο έχει πολλά να διδάξει για την ηγεσία.

2. Utopia of Oblivion: The Prospects for Humanity του R. Buckminster Fuller

Ο Ρίτσαρντ Μπάκμινστερ Φούλερ ήταν Αμερικανός αρχιτέκτονας και σχεδιαστής, ένας από τους σημαντικότερους νεωτεριστές του 20ού αιώνα. Τα σχέδιά του και οι φουτουριστικές ιδέες του αποτέλεσαν σημείο αναφοράς στην επιστήμη του σχεδίου και πυροδότησαν μία δημιουργική επανάσταση στους τομείς της στέγασης και των μεταφορών.

3. The Alignment Problem: Machine Learning and Human Values του Bryan Christian

Το βιβλίο επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε μία σειρά από ερωτήματα όπως το πώς μπορούμε να προστατευτούμε από την «προκατειλημμένη» τεχνητή νοημοσύνη και πώς μπορούν οι ανθρώπινες αξίες να συμβαδίσουν με την AI. 

4. The Difference: How the Power of Diversity Creates Better Groups, Firms, Schools and Societies του Scott E. Page

Το βιβλίο εστιάζει στη συζήτηση γύρω από τη διαφορετικότητα, παρέχοντας ορισμούς και εργαλεία για καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

5. The Power of Creative Destruction των Philippe Aghion, Celine Antonine και Simon Bunel

Τρεις Γάλλοι μελετητές της οικονομικής επιστήμης παραθέτουν τις καινοτομίες που διαταράσσουν και βοηθούν τις κοινωνίες να προοδεύουν. Για τον Ναντέλα, το βιβλίο μιλά για την ενσωμάτωση, τις ίσες ευκαιρίες και το πώς ο καθένας πρέπει να έχει πρόσβαση στις δεξιότητες που απαιτούν οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Σάτια Ναντέλα: Τι έμαθε ο CEO της Microsoft από το ημερολόγιο της νεκρής μητέρας του

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News