Life & Arts Τρίτη 16/11/2021, 20:43
ΒΙΒΛΙΟ

Έξι «μυστικά» βιβλία για την κλιματική αλλαγή κατά την Emma Watson

Η ηθοποιός είναι και Πρέσβειρα Καλής Θελήσης για τις Γυναίκες στον ΟΗΕ

Έξι «μυστικά» βιβλία για την κλιματική αλλαγή κατά την Emma Watson

Η ηθοποιός Emma Watson γνωστή από τη σειρά ταινιών Χάρι Πότερ, «έκρυψε» περισσότερα από 40 βιβλία σε διάφορα σημεία στη Γλασκώβη κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής για το κλίμα COP26 προκειμένου να τα βρουν οι πολίτες. 

Η απόκρυψη αυτή, αποτελεί μέρος της εκστρατείας #COPBookFairies του The Book Fairies, ενός παγκόσμιου οργανισμού ανταλλαγής βιβλίων για την κλιματική αλλαγή.

Η ηθοποιός που είναι και Πρέσβειρα Καλής Θελήσης για τις Γυναίκες στον ΟΗΕ, αποκάλυψε στο κοινό έξι από τα βιβλία αυτά.

Τα βιβλία αυτά είναι τα εξής:

Why We Swim, Bonnie Tsui: Η κολυμβήτρια, δημοσιογράφος και συγγραφέας Bonnie Tsui μέσα από το άθλημα της κολύμβησης εξερευνά  τη σχέση του ανθρώπου με το υγρό στοιχείο.

Who Cares Wins, Lily Cole: Σε αυτό το βιβλίο μπορεί ο αναγνώστης να βρει δημιουργικές λύσεις για την κλιματική αλλαγή τις οποίες προτείνουν επιχειρηματίες και ακτιβιστές, όπως η Stella McCartney και η εκ των ιδρυτών της Extinction Rebellion, Dr Gail Bradbrook.

A Honeybee Heart Has Five Openings, Helen Jukes: Η περιποίηση μιας κυψέλης, βοήθησε τη συγγραφέα, μελισσοκόμο και καθηγήτρια Helen Jukes να επανασυνδεθεί με τη φύση και τις φιλίες της.

The End Of The Ocean, Maja Lunde: Αυτό το μυθιστόρημα της Νορβηγίδας συγγραφέας και ακτιβίστριας για το κλίμα Maja Lunde, περιγράφει έναν κόσμο χωρίς αρκετό νερό και πώς αυτή η συνθήκη επηρεάζει έναν πατέρα και την κόρη.

How Women Can Save The Planet, Anne Karpf: Οι φτωχές έγχρωμες γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο από την κλιματική κρίση -ωστόσο σπάνια βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η κοινωνιολόγος Anne Karpf κάνει έκκληση για παγκόσμιες πολιτικές με όραμα για το κλίμα οι οποίες συγχρόνως θα προάγουν την ισότητα των φύλων.

All We Can Save, επιμέλεια Ayana Elizabeth Johnson, Katharine K Wilkinson: Μια συλλογή από δοκίμια μερικών από τις γυναίκες που ηγούνται των κλιματικών ζητημάτων στις ΗΠΑ, από επιστήμονες και δασκάλες μέχρι ακτιβίστριες, αγρότισσες και δικηγόρους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από World Economic Forum

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News