Life & Arts Τετάρτη 17/11/2021, 10:31
LIFE & ARTS

Staples Center: Η έδρα των Lakers μετονομάζεται σε Crypto.com για 700 εκατ. δολάρια 

Το νέο λογότυπο του γηπέδου θα κάνει τα αποκαλυπτήριά του στις 25 Δεκεμβρίου

Staples Center: Η έδρα των Lakers μετονομάζεται σε Crypto.com για 700 εκατ. δολάρια 

Η ημέρα των Χριστουγέννων θα φέρει καινούργια ονομασία για ένα από τα πιο εμβληματικά γήπεδα μπάσκετ στο κορυφαίο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης, το ΝΒΑ.

Ο λόγος για την έδρα των Λος Άντζελες Λέικερς, Λος Άντζελες Κλίπερς και της γυναικείας ομάδας Λος Άντζελες Σπάρκς, το Staples Center (ένα γήπεδο το οποίο μεταξύ άλλων φιλοξενεί την τελετή απονομής των βραβείων Grammy από το 2000), το οποίο θα ονομάζεται πλέον Crypto.com παίρνοντας το όνομά του από την πλατφόρμα διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων με έδρα τη Σιγκαπούρη. 

Βάσει της συμφωνίας μεταξύ της εταιρείας που διαχειρίζεται το γήπεδο την AEG και την Crypto.com για τα επόμενα είκοσι χρόνια η δεύτερη θα αποκτήσει τα δικαιώματα για την επωνυμία του γηπέδου αντί του ποσού των 700 εκατ. δολαρίων, μια συμφωνία που τοποθετείται μεταξύ των κορυφαίων στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού. 

Το νέο λογότυπο του γηπέδου θα κάνει τα αποκαλυπτήριά του στις 25 Δεκεμβρίου, όταν οι Λέικερς θα υποδεχθούν τους Μπρούκλιν Νετς, ενώ έως τον Ιούνιο του 2022 θα έχουν αποσυρθεί όλα τα λογότυπα με την παλιά ονομασία. 

Η συμφωνία αυτή είναι η δεύτερη που αφορά εταιρεία με αντικείμενο την αγορά των κρυπτονομισμάτων στο χώρο του αθλητισμού στις ΗΠΑ. Η πλατφόρμα διαπραγμάτευσης των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων με έδρα τις Μπαχάμες, FTX, ήρθε σε συμφωνία για να δώσει το όνομά της στο γήπεδο των Μαϊάμι Χιτ, από American Airlines Arena σε FTX Arena από τον ερχόμενο Ιούνιο αντί του ποσού των 135 εκατ. δολαρίων. 

Συμφωνίες, οι οποίες καταδεικνύουν τη δυναμική που έχουν αποκτήσει πλέον τα κρυπτονομίσματα. Σε αυτό άλλωστε στάθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Cryprto.com, Κρις Μάρσζαλεκ. «Τα επόμενα χρόνια, οι άνθρωποι θα αναπολούν τη συμφωνία αυτή ως τη στιγμή που τα κρυπτονομίσματα πέρασαν το χάσμα του mainstream». «Είναι μια τόσο εξαιρετική κίνηση από την AEG, γιατί η επόμενη δεκαετία ανήκει στην κρυπτογράφηση», προσέθεσε. «Και η συμφωνία αυτή τοποθετεί το L.A. και αυτό το συγκεκριμένο γήπεδο ακριβώς στο κέντρο της».

Να σημειωθεί επίσης ότι το γήπεδο με τη νέα ονομασία Crypto.com, δεν θα φιλοξενεί τους Λος Άντζελες Κλίπερς, καθώς κατασκευάζουν το δικό τους γήπεδο μπάσκετ, το Inglewood Arena, το οποίο για 23 χρόνια θα ονομάζεται Intuit Dome, για περισσότερο από 500 εκατ. δολάρια. Το νέο γήπεδο είναι προγραμματισμένο να υποδεχθεί τους φίλους των Κλίπερς το 2024.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Los Angeles Times

Διαβάστε επίσης: 

To ΝΒΑ γίνεται 75, με «Αvengers», «Expendables» και… Γιάννη

Ο Μπάιντεν, ο Αντετοκούνμπο και οι 50 πόντοι στον τελικό

Πώς 18 πρώην μπασκετμπολίστες έκλεψαν από το NBA 4 εκατ. δολάρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News