LIFE & ARTS

O «Witcher» επιστρέφει με… δράκους

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του δεύτερου κύκλου

O «Witcher» επιστρέφει με… δράκους

Οπως μου είπε και ένα κοντινό μου πρόσωπο, γνώστης του προγραμματισμού και των ειδικών εφέ: «αν δώσεις τα σωστά χρήματα θα πετάξει κι ο δράκος». Αυτό ακριβώς φαίνεται να συμβαίνει και με τον πολυαναμενόμενο δεύτερο κύκλο της σειράς φαντασίας «The Witcher» του Netflix για τον οποίο κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο τρέιλερ αφήνοντας πολλές υποσχέσεις στους φαν.

Για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία, που μεταφέρεται από τα μυθιστορήματα φαντασίας του Πολωνού συγγραφέα Αντρέι Σαπκόφσκι και έχει ήδη γίνει πετυχημένο βίντεο γκέιμ: o Γκέραλντ της Ρίβια, ένας κυνηγός τεράτων με υπερφυσικές δυνάμεις, περνά από μια σειρά περιπετειών, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την μάγισσα Γέγιφερ και την πριγκίπισσα Σίρι. Στον πρώτο κύκλο είδαμε την εισαγωγή των ηρώων καθώς και μερικά πολύ εντυπωσιακά επεισόδια του ταξιδιού τους, ωστόσο το τρέιλερ του δεύτερου προϊδεάζει για ακόμα περισσότερα.

Ισχυρά κάστρα, πλούσιες πόλεις και… δράκοι, όλα δημιουργήματα των «μάγων» των ειδικών εφέ, φαίνεται να προστίθενται στον κόσμο του «The Witcher», απόρροια της σημαντικά μεγαλύτερης παραγωγής που εξασφαλίστηκε έπειτα από την εμπορική επιτυχία της πρώτης σεζόν.

Και η αλήθεια είναι πως του αξίζει. Ο Χένρι Καβίλ, έπειτα από τον Σούπερμαν, υποδύεται με αφοσίωση -σωματική και πνευμαντική- άλλον έναν εμβληματικό ήρωα, ενώ η αισθητική βίντεο γκέιμ που μεταφέρεται από τις οθόνες των υπολογιστών στο τηλεοπτικό φορμά είναι σχεδόν εθιστική.

Ο δε καινούριος κύκλος δεν πρόκειται να ακολουθήσει τις διαφορετικές-παράλληλες χρονικές αφηγήσεις του πρώτου, που σε ένα βαθμό μπορούσαν να μπερδέψουν τον θεατή· αντιθέτως εδώ εισάγονται επιπλέον καινούριοι μάγοι-πολεμιστές στο σύμπαν του Γκέραλντ, οι οποίοι θα κάνουν ακόμα πιο περίπλοκη τη ζωή του πρωταγωνιστή και εντυπωσιακότερο το σύνολο. Υπομονή λοιπόν μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, οπότε και θα επιστρέψουμε στον μαγικό, ροκ κόσμο του «The Witcher».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News