LIFE & ARTS

Βραβεία Emmy… made in Britain

Βραβεία Emmy… made in Britain

Σε θρίαμβο του Netflix και των Βρετανών εξελίχθηκε η 73η απονομή των τηλεοπτικών βραβείων Emmy, η οποία έπειτα από την περσινή διαδικτυακή εκδήλωση, επέστρεψε φέτος δυναμικά και ζωντανά από το Λος Αντζελες με μπόλικους αστέρες της οθόνης να δίνουν το «παρών». Ανάμεσά τους ήταν φυσικά το καστ του επικού «The Crown», το οποίο όχι μόνο έσπασε το ρόδι για την δημοφιλέστερη διαδικτυακή πλατφόρμα, κερδίζοντας επιτέλους την κατηγορία του καλύτερου δράματος, αλλά σάρωσε και όλες τις αντίστοιχες ερμηνευτικές διακρίσεις.

Ανάμεσά τους και η υπέροχη Ολίβια Κόουλμαν ως πιο πρόσφατη στην σκυταλοδρομία του ρόλου της Βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά και η Τζίλιαν Αντερσον, η οποία υποδύθηκε την Μάργκαρετ Θάτσερ. Συνολικά 44 νίκες κατέγραψε στην βραδιά το Netflix, ανάμεσα τους προφανώς και αυτή για την καλύτερη μίνι σειρά, με το φαινόμενο του «Queen’s Gambit». Παρ’ όλα αυτά η κορυφαία γυναικεία ερμηνεία στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν πήγε στην Ανια-Τέιλορ Τζόι του τελευταίου, αλλά στην Κέιτ Γουίνσλετ -άλλη μια Βρετανίδα- η οποία διέπρεψε στο αστυνομικό «Mare of Easttown» του HBO.

Από το Νησί ωστόσο προήλθε και η κωμωδία που πρωταγωνίστησε στα φετινά Emmy. Ο λόγος για το απολαυστικό «Ted Lasso» της Apple TV+, το οποίο σάρωσε σχεδόν την κατηγορία, κερδίζοντας και αρκετούς ρόλους, ανάμεσα τους βέβαια και τον πρώτο ανδρικό για τον απερίγραπτο Τζέισον Σουντέικις. Οσο για τα ζωντανά σόου, εκεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά, νικητής ήταν ο Τζον Ολιβερ, με το «Last Week Tonight» του ΗΒΟ.

Σε μια βραδιά πάντως με περίπου απόλυτους θριαμβευτές, είναι λογικό να υπήρξαν και κάποιοι που αδικήθηκαν. Συμπτωματικά -ή και όχι- αυτοί προέρχονται κυρίως από την νεόκοπη πλατφόρμα του Disney+: τόσο το μαγευτικό «The Mandalorian» που έχει κλέψει τις καρδιές μας με τους δύο πρώτους κύκλους του, όσο και το πολύ πρωτότυπο για τα δεδομένα της Marvel, «Wandavision», έμειναν με άδεια χέρια.

Με πληροφορίες από theguardian.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News