Life & Arts Παρασκευή 29/10/2021, 11:41
LIFE & ARTS

Ο μύθος των sitcom αναβιώνει στο Netflix

Ποιες σειρές βρίσκονται σταθερά στην κορυφή της τηλεθέασης και στην Αμερική μάλιστα σπανίως πέφτουν εκτός πεντάδας;

Ο μύθος των sitcom αναβιώνει στο Netflix

Ως γνωστόν ολόκληρος ο κόσμος του διαδικτυακού… καναπέ και του Netflix αυτόν τον καιρό κινείται στον αστερισμό του «Παιχνιδιού του Καλαμαριού», της κορεατικής σειράς που σαρώνει την τηλεθέαση, πυροδοτώντας συζητήσεις, αντιδράσεις στα σόσιαλ μίντια κ.ο.κ. Λίγο καιρό πριν ήταν το «Βridgerton», το «Γκαμπί της Βασίλισσας» και τόσα άλλα που έρχονται και φεύγουν, γίνονται τρομερά δημοφιλή για έναν μήνα μέχρι που η πλατφόρμα κυκλοφορεί το επόμενο χιτ ή (σε κάποιες περιπτώσεις) τον δικό τους καινούριο κύκλο. 

Ξέρετε ωστόσο ποιες σειρές βρίσκονται σταθερά στην κορυφή της τηλεθέασης -στην Αμερική μάλιστα σπανίως πέφτουν εκτός πεντάδας-; Τα «Φιλαράκια». Το «Seinfeld». Το «The Office». Το τελευταίο μάλιστα, στην αμερικανική εκδοχή του, ήταν από τα τελευταία αποκτήματα του Netflix και ήδη βρίσκεται στο τοπ-5 και στη χώρα μας. Να σημειωθεί πως μέσα στον ωκεανό της πλατφόρμας υπάρχουν επίσης αριστουργήματα όπως το «Breaking Bad» ή νεότερες πολύ αξιόλογες τηλεοπτικές κωμωδίες όπως τα «The Big Bang Theory», «Brooklyn Nine-Nine», «How I Met Your Mother» κ.ά.

Ο κόσμος ωστόσο βλέπει το «Seinfeld» του 1989 με τον ομώνυμο νευρωτικό Νεοϋορκέζο κωμικό να μπλέκει σε κάθε είδους περιπέτειες, τις οποίες μοιράζεται με τους ανεκδιήγητους φίλους του. Βλέπει επίσης το «The Office» με τον Στιβ Καρέλ να σερβίρει το ένα σεξιστικό αστείο μετά το άλλο και να καταργεί κάθε έννοια «ασφαλούς» εργασιακού περιβάλλοντος. Και φυσικά τα «Φιλαράκια», το απόλυτο sitcom-σύμβολο της δεκαετίας του 1990 και της παρεΐστικης ξεγνοιασιάς. 

Προφανώς δεν υπάρχουν κινητά τηλέφωνα στο «Seinfeld» ούτε σόσιαλ μίντια στα «Φιλαράκια»· όσο για την έννοια της πολιτικής ορθότητας… ας πούμε μόνο ότι οι συγκεκριμένες σειρές με αυτή τη μορφή, δεν θα περνούσαν σήμερα ούτε έξω από το γραφείο του παραγωγού. Από την άλλη όλα αυτά τα παλιομοδίτικα σίριαλ διαθέτουν ψυχή, ανθρωπιά και κυρίως το πηγαίο χιούμορ ευφυών σεναριογράφων, που δεν είχαν απαραίτητα στο μυαλό τους τόσους κανόνες και περιορισμούς. Συν την απαραίτητη δόση νοσταλγίας που στους άνω των 35-40 μπορεί να κάνει θαύματα. 

Διαβάστε ακόμη:

=> Spoiler Alert: Ποιος δεν πήρε τα 38 εκατ. δολάρια του Squid Game

=>Τεντ Σαράντος: Γιατί ο CEO του Netflix ομολογεί ότι «τα έκανε θάλασσα»;
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News