Life & Arts Παρασκευή 1/10/2021, 08:21
LIFE & ARTS

Οκτώβριος… ταινιών στο Netflix

Οκτώβριος… ταινιών στο Netflix

Πριν από λίγους μήνες τα στελέχη του Netflix υποσχέθηκαν ακόμα περισσότερες πρωτότυπες ταινίες στη διαδικτυακή πλατφόρμα και φαίνεται ότι τώρα είναι η ώρα που σιγά σιγά τα… λόγια γίνονται πράξεις. Ο Οκτώβρης θα είναι πράγματι πολύ πλούσιος από άποψη ταινιών, ωστόσο εμείς ξεκινάμε τις αναφορές μας παραδοσιακά από τις αξιόλογες σειρές.

Μια τέτοια φαίνεται να είναι και το γερμανικό «The Billion Dollar Code» (7/10), το οποίο μας πηγαίνει στο Βερολίνο της δεκαετίας του 1990, εκεί όπου ένας καλλιτέχνης και ένας χάκερ εφευρίσκουν αυτό που αργότερα θα εξελιχθεί στον αλγόριθμο του Google Earth. Χρόνια μετά θα βρεθούν αντιμέτωποι στα δικαστήρια με την πανίσχυρη εταιρεία για τα δικαιώματα της πατέντας.

Επόμενη στάση στις 15/10, οπότε και κυκλοφορεί ο τρίτος κύκλος του «You» μιας από τις δημοφιλέστερες σειρές της πλατφόρμας τα προηγούμενα χρόνια. Παντρεμένοι πλέον και με παιδί, ο Τζο και η Λοβ προσπαθούν να ζήσουν μια κανονική ζωή στο εύπορο Μάντρε Λίντα. Ομως, οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα.

Σε μια νέα δραματική σειρά επίσης, το «Ο Κόλιν σε Ασπρο και Μαύρο» (29/10), η τρομερή Ειβα Ντιβουρνέ («When They See Us») συνεργάζεται με τον Κόλιν Καπέρνικ, τον πρωτοπόρο αθλητή και ακτιβιστή των πολιτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ, προκειμένου να αφηγηθούν τα σχολικά χρόνια του τελευταίου που συνετέλεσαν και στον σχηματισμό των ιδεών του.

Περνώντας και στις ταινίες, οι οποίες είναι αυτόν τον μήνα 16 (!), η αρχή γίνεται δυναμικά με τον Αντουάν Φουκά («Μέρα Εκπαίδευσης») να μεταφέρει στην Αμερική το εξαιρετικό δανέζικο φιλμ «Ο Ενοχος» (1/10) με τον Τζέικ Τζίλενχαλ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενός αστυνομικού, ο οποίος από την θέση χειριστή έκτακτης ανάγκης ζει ένα πραγματικό θρίλερ… εξ αποστάσεως.

Θρίλερ συνέχειας, με το «Κάποιος μπήκε στο σπίτι σου» (6/10), το οποίο έχει για ήρωες μια ομάδα λυκειόπαιδων που προσπαθεί να εντοπίσει και να σταματήσει έναν μασκοφόρο φονιά. Από την άλλη στο ιταλικό «Ο Αδερφός μου, η Αδερφή μου» (8/10), δυο αδέλφια αναγκάζονται να συγκατοικήσουν και να ξεπεράσουν τις μεταξύ τους διαφορές, έπειτα από εντολή της διαθήκης του πατέρα τους.

Δύσκολη σχέση έχουμε και στο σουηδικό «Το Ταξίδι» (15/10) εκεί που η Νούμι Ραπάς από «Το Κορίτσι με το Τατουάζ» συναντά τον Αξελ Χένι· οι δυο τους είναι ένα ανδρόγυνο που αποφασίζει να σκοτώσει ο ένας τον άλλο σε ένα απομακρυσμένο εξοχικό, αλλά σύντομα έρχεται αντιμέτωπο με μια μεγαλύτερη απειλή.

Για κάτι πιο πικάντικο… στο «Νυχτερινά Δόντια» (20/10) ένας νεαρός οδηγός μεταφέρει δύο μυστηριώδεις γυναίκες σε μια νύχτα ξέφρενου πάρτι. Οταν όμως εκείνες αποκαλύπτουν την αληθινή τους φύση, πρέπει να παλέψει για να σωθεί. Με την Μέγκαν Φοξ.

Τέλος μέσα στον Οκτώβρη (29/10) θα δούμε και το πρίκουελ του «Army of the Dead» του Ζακ Σνάιντερ.

Στο «Army of Thieves» μια μυστηριώδης γυναίκα στρατολογεί έναν τραπεζικό ταμία, τον Ντίτερ, για να τη βοηθήσει σε μια ληστεία με χρηματοκιβώτια στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News