Life & Arts Παρασκευή 7/05/2021, 17:01
LIFE & ARTS

Η Κέιτ Γουίνσλετ ξετυλίγει το κουβάρι του μυστηρίου

Η Κέιτ Γουίνσλετ ξετυλίγει το κουβάρι του μυστηρίου

Αν σας αρέσουν οι αστυνομικές σειρές με σκοτεινή ατμόσφαιρα και ασυνήθιστους πρωταγωνιστές, τότε το «Mare of Easttown» που κυκλοφόρησε πρόσφατα το HBO (στην Ελλάδα το βλέπουμε στην πλατφόρμα της Vodafone TV) είναι για εσάς. Κορυφαίος όλων φυσικά, τουλάχιστον για την τελευταία δεκαετία, παραμένει ο πρώτος κύκλος του «True Detective» με τους Μάθιου Μακόναχι και Γούντι Χάρελσον, ωστόσο το είδος έχει εμπλουτιστεί έκτοτε με αρκετές ακόμα εξαιρετικές προσθήκες όπως το «Sharp Objects» επίσης του HBO ή το «Fargo» του Netflix.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των σειρών είναι οι σπουδαίοι πρωταγωνιστές τους με την… παράδοση να διατηρείται και το «Mare», εκεί όπου η βραβευμένη με Οσκαρ Κέιτ Γουίνσλετ αναλαμβάνει να σύρει τον χορό. Η Βρετανίδα ηθοποιός υποδύεται μια αστυνομικό που έρχεται αντιμέτωπη με τον φόνο ενός κοριτσιού στη μικρή αμερικανική πόλη όπου εδρεύει, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τα δικά της οικογενειακά ζητήματα. Σύντομα -και αναμενόμενα- τα μυστικά της κοινότητας θα αρχίσουν να βγαίνουν στη φόρα, σε μια πορεία πάντως που περιλαμβάνει αρκετές στροφές και ανατροπές.

Στο επίκεντρο φυσικά, όπως είπαμε, βρίσκεται η Κέιτ Γουίνσλετ. Αν ήμασταν μερικές δεκαετίες στο παρελθόν, η 55χρονη σήμερα Γουίνσλετ δύσκολα θα έπαιρνε τον βασικό ρόλο σε μια τέτοιου είδους σειρά. Οι περιστάσεις ωστόσο έχουν ευτυχώς αλλάξει κι εκείνη εκτός από την αστυνομικό, εδώ υποδύεται επίσης την γιαγιά αλλά και την ιδιότυπη ηρωίδα μιας πολίχνης που μοιάζει ξεχασμένη από όλους. Για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο ενδιαφέροντα, στο πλευρό της προστίθεται ο Εβαν Πίτερς («Wandavision») στον ρόλο ενός νεαρού αστυνομικού και ο Γκάι Πιρς ως μυστηριώδης συγγραφέας και νεοφερμένος στην κοινότητα.

Τα τρία πρώτα επεισόδια της σειράς που είναι διαθέσιμα μέχρι στιγμής, παίρνουν τον χρόνο τους όσον αφορά την αφήγηση, κάτι που δεν μοιάζει όμως ενοχλητικό· αντιθέτως με τον τρόπο που ξεδιπλώνεται η ιστορία γνωρίζουμε καλύτερα τους χαρακτήρες και «ξεκλειδώνουμε» σταδιακά τα μυστικά τους. Και τέτοια έχουν όλοι μπόλικα, από την ίδια την πρωταγωνίστρια μέχρι τον δάσκαλο και τον… παπά της ενορίας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News