Life & Arts Τρίτη 12/10/2021, 09:31
LIFE & ARTS

«Έφυγε» ο Σωτήρης Λαφαζάνης, ιδιοκτήτης του μπαρ «Αρχάγγελος»

«Έφυγε» ο Σωτήρης Λαφαζάνης, ιδιοκτήτης του μπαρ «Αρχάγγελος»

O Σωτήρης Λαφαζάνης, ιδιοκτήτης του μπαρ «Αρχάγγελος», έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, όπως επιβεβαίωσε συνεργάτης του. Γεννηθείς στο Βέλγιο με καταγωγή από την Ημαθία, σπούδασε Διακόσμηση και άνοιξε το 1996 το πρώτο του μαγαζί στου Ψυρρή, που είχε μορφή πιάνο – μπαρ. Στη συνέχεια μετέφερε στην περιοχή του Μεταξουργείου το μπαρ του, που σύντομα κατέκτησε το αθηναϊκό κοινό με τις ιδιαίτερες μουσικές επιλογές του.

Ο ίδιος ανέφερε σε συνέντευξή του στη Lifο για τη διαδρομή του: «Με πολύ δειλά βήματα και πολλή προχειρότητα θα έλεγα για το πρώτο μαγαζί, αλλά με πολλή αγάπη. Πήγε πολύ καλά και πρακτικά αλλά και σε σχέση με εμένα, εσωτερικά. Αλλά κάποια στιγμή, γύρω στο 2000, με χάλασε η γειτονιά και αυτό που γινόταν τότε εκεί και περπατώντας από του Ψυρρή για να πάω στο σπίτι μου που είναι στο Μεταξουργείο πέρασα από μία πλατεία που θα διαμορφωνόταν -γιατί τότε δεν υπήρχε-  και είδα ένα ξυλουργείο που έκλεινε και έβαζε ενοικιαστήριο. Έτσι μετακόμισα στην πλατεία Αυδή. Και ύστερα, το 2007, έφυγα και ήρθα στο καινούργιο μαγαζί το σημερινό».

Για τους θαμώνες του «Αρχάγγελου» έλεγε: «Εδώ μέσα οι ίδιοι άνθρωποι που φέρονται αλλιώς σε άλλα μέρη είναι διαφορετικοί. Εδώ έρχονται πρώτα για τον εαυτό τους. Επειδή έρχονται για τον εαυτό τους χαλαρώνουν. Εδώ είναι ο εαυτός τους. Ενώ αλλού ποζάρουν, απομονώνονται, απαξιούν, βγάζουν ξινίλα… Εδώ μέσα όμως δεν τους παίρνει. Δεν τους παίρνει γιατί δεν θέλουν και οι ίδιοι να τους παίρνει».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News