Life & Arts Τετάρτη 6/10/2021, 14:54
LIFE & ARTS

Σηκώνει ξανά αυλαία το ιστορικό θέατρο Ολύμπια

Σηκώνει ξανά αυλαία το ιστορικό θέατρο Ολύμπια

Ενάμιση χρόνο μετά τη διακοπή της λειτουργίας του εξαιτίας της πανδημίας, το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» ανοίγει και πάλι το ερχόμενο Σάββατο 9 Οκτωβρίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών παραστάσεων για την περίοδο 2021-2022.

Σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την επαναλειτουργία του εμβληματικού χώρου πολιτισμού στην «καρδιά» της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υπογράμμισε τη σημασία της επανεκκίνησης του θεάτρου – συμβόλου για την πόλη και αναφέρθηκε συνολικότερα στο πρόγραμμα του Δήμου ώστε να κρατηθεί ζωντανός ο πολιτισμός στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Όπως είπε «το Ολύμπια απευθύνεται σε όλους τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της Αθήνας» αλλά ταυτόχρονα «γίνεται πρεσβευτής της Αθήνας στο εξωτερικό», καθώς στοχεύει στη «φιλοξενία διεθνών παραγωγών και παραγωγών άλλων αντίστοιχων θεάτρων από τις πόλεις του εξωτερικού… ανταλλαγές παραστάσεων στο πλαίσιο της πολιτιστικής διπλωματίας των πόλεων και φυσικά συμπαραγωγές».

«Το Ολύμπια Δημοτικό Θέατρο ‘Μαρία Κάλλας’, αυτό το εμβληματικό πολιτιστικό τοπόσημο για την Αθήνα μας, κάνει μια καινούργια αρχή μετά την πανδημία» ανέφερε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Αννα Ροκοφύλλου, σημειώνοντας πως το θέατρο υπό την καλλιτεχνική  διεύθυνση του Ολιβιέ Ντεκότ «επιστρέφει δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης προγραμματίζοντας συναυλίες και παραστάσεις υψηλού επιπέδου».

Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Olivier Descotes σημείωσε με τη σειρά του πως «το Ολύμπια θα παραμείνει ένα μουσικό θέατρο αφιερωμένο στο λυρικό θέατρο αλλά και σε διαφορετικά είδη μουσικής, με έμφαση πάντα στη φωνή, καθώς και σε άλλες μορφές τέχνης». Στόχος του, όπως ανέφερε, είναι να συγκεντρώσει ένα ευρύ κοινό μέσα από ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα ικανό να αγγίξει διαφορετικές γενιές. 

Το νέο πρόγραμμα είναι δομημένο γύρω από τρεις κεντρικές θεματικές, τρεις επετείους – ορόσημα για τη χώρα: Τον εορτασμό των 200 χρόνων – μέχρι και το τέλος του 2021 – από την Ελληνική Επανάσταση, τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπως επίσης και την επέτειο γέννησης του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το 2022.

Η έναρξη της νέας σεζόν στο Ολύμπια πραγματοποιείται αυτό το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, με την παράσταση «Αχιλλεύς. Ελλάς Εκλιπαρούσα», μία ιδιαίτερη συνάντηση της θεατρικής ομάδας των bijoux de kant με το ηρωικό δράμα του Αθανάσιου Χριστόπουλου «Αχιλλεύς» (1804). Η παράσταση διερευνά και επαναδιαπραγματεύεται την έννοια της ελληνικότητας και της συλλογικότητας μέσα από το μύθο της οργής του Αχιλλέα απέναντι στον Αγαμέμνονα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News