LIFE & ARTS

Θα ξαναπάμε για συναυλία στον Λυκαβηττό;

Θα ξαναπάμε για συναυλία στον Λυκαβηττό;

Δεν είναι πολλές οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ευλογημένες με λόφους-παρατηρητήρια καταμεσής του κέντρου της. Η Αθήνα έχει περισσότερους από έναν με την «ιερή» Ακρόπολη να αντικρίζει τον Λυκαβηττό, που με τα 285 μέτρα του είναι ο ψηλότερος της πόλης. Εκεί λίγο χαμηλότερα από την κορυφή είναι και το ρημαγμένο σήμερα θέατρο του Λυκαβηττού, χώρος ιστορικός, όπου έχουν ακουστεί μερικές από της σπουδαιότερες φωνές της ελληνικής και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Από τον Τζέιμς Μπράουν και τους Pet Shop Boys μέχρι τους Scorpions και τους δικούς μας Πυξ-Λαξ, που είχαν δώσει εκείνη την αξέχαστη αποχαιρετιστήρια (τότε) συναυλία, οι αναμνήσεις του θεάτρου είναι αμέτρητες.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά το κλείσιμό του λόγω στατικών προβλημάτων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υπέγραψε συμφωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η οποία θεωρείται πως ανοίγει τον δρόμο για την συνολική ανάπλαση του λόφου και φυσικά του θεάτρου. «Η συνεργασία μας με την ΕΤΑΔ, κλείνει έναν τεράστιο κύκλο γραφειοκρατίας και ανοίγει ένα νέο για το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού και την περιοχή. Αποδεικνύεται ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις όταν τις αναζητούμε όλοι μαζί και θέτουμε κοινούς στόχους, δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης τονίζοντας πως η ανακατασκευή και λειτουργία του θεάτρου αποτελεί πρωταρχικό στόχο της δημοτικής αρχής.

Πράγματι είναι κρίμα το συγκεκριμένο θέατρο με την υπέροχη θέα, το οποίο είναι επίσης ταυτισμένο με την πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Αθήνας, να μην είναι επίκεντρο του σύγχρονου προφίλ της πόλης, τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους ίδιους τους πολίτες της. Κατ’ επέκταση το αυτό ισχύει και για τον λόφο του Λυκαβηττού, σχετικά με τον οποίο ο δήμαρχος δήλωσε: «ο λόφος του Λυκαβηττού είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των παρεμβάσεων του Δήμου για την ολική μεταμόρφωση της Αθήνας σε μια σύγχρονη πόλη, που σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο, επενδύει στους ελεύθερους δημόσιους χώρους και το πράσινο, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών που διαβιούν στην πρωτεύουσα ή την επισκέπτονται».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News