Life & Arts Παρασκευή 5/03/2021, 08:18
LIFE & ARTS

Διαδραστικός Σαίξπηρ με Νικ Κέιβ

Διαδραστικός Σαίξπηρ με Νικ Κέιβ

Ποιον άλλο ρόλο θα μπορούσε να έχει ο Νικ Κέιβ στο Ονειρο Θερινής Νυχτός του Σαίξπηρ από εκείνον του… δάσους; Ο «πρίγκιπας του σκότους» γίνεται η φωνή του δάσους σε μια νέα διαδραστική παραγωγή που βασίζεται στο κλασικό σαιξπηρικό έργο και θα παρουσιαστεί online στα μέσα Μαρτίου.

Η ρομαντική κωμωδία του Σαίξπηρ είναι η αφορμή για το «Dream», το οποίο θα συνδυάζει τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας και βιντεοπαιχνιδιών με πραγματικούς ηθοποιούς. Οι θεατές, για παράδειγμα, θα μπορούν να ελέγχουν μέσω του υπολογιστή τους τις πυγολαμπίδες του έργου. Η φωνή του Αυστραλού τραγουδοποιού θα συντροφεύει τους θεατές και θα τους οδηγεί ανάμεσα στα ξωτικά και τις νεράιδες του μαγικού δάσους, όπου θα γνωρίσουν τέσσερα πνεύματα και ένα ξωτικό. Μιλάμε για τον Puck, που είναι ο σκανδαλιάρης οδηγός του κοινού και ένας από τους πρωταγωνιστές στο έργου του Σαίξπηρ, τον επαναστάτη Cobweb που κρύβεται στα σκοτεινά, τον Moth, φίλο του Puck, την Mustardsheed που έχει στα χέρια της την σοφία του δάσους και τον Peasblossom, έναν μόνιμο κάτοικο του δάσους.

Επτά ηθοποιοί θα παίζουν ζωντανά στο Πόρτσμουθ, ενώ η Philharmonia Orchestra του Λονδίνου ηχογράφησε τη συμφωνική μουσική που θα ντύσει την παραγωγή, σε συνθέσεις των Εζα Σαλόνεν και Τζάσπερ Νόρντιν.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://dream.online/

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News