Life & Arts Πέμπτη 2/09/2021, 15:40
LIFE & ARTS

Πώς μπορεί το iPhone να αντικαταστήσει την ταυτότητα

Πώς μπορεί το iPhone να αντικαταστήσει την ταυτότητα

Μπορεί το κινητό να αντικαταστήσει την ταυτότητα; Αυτό ακριβώς επιχειρεί να κάνει η Apple σε οκτώ αμερικανικές πολιτείες, επιτρέποντας στους κατόχους iPhone να περάσουν από την ασφάλεια του αεροδρομίου χωρίς να επιδείξουν την ταυτότητά τους, απλά σκανάροντας το κινητό τους.

Το σχετικό πρόγραμμα της Apple εφαρμόζεται πρώτα στην Αριζόνα και την Τζόρτζια, με το Κονέκτικατ, την Αϊόβα, το Κεντάκι, το Μέριλαντ, την Οκλαχόμα και την Γιούτα να ακολουθούν.

Πώς μπορεί το iPhone να αντικαταστήσει την ταυτότητα-1

Για να μπορεί να επιδεικνύει την ταυτότητα ή το δίπλωμα οδήγησής του μέσω του iPhone ή του Apple Watch, ο χρήστης θα πρέπει να «ανεβάσει» το έγγραφο στην εφαρμογή Wallet. Για να αποδείξει ότι είναι επίσημο, θα πρέπει στη συνέχεια και βγάλει μία selfie, καθώς και να ολοκληρώσει κάποιες κινήσεις αναγνώρισης προσώπου, όπως αυτές που γίνονται όταν ενεργοποιείται το Face ID. Στη συνέχεια, το έγγραφο θα δίνεται στην πολιτεία για επιβεβαίωση.

Πώς μπορεί το iPhone να αντικαταστήσει την ταυτότητα-2

Μετά την επιβεβαίωση και ενεργοποίηση της υπηρεσίας, οι χρήστες θα μπορούν να περνούν από το checkpoint του αεροδρομίου σκανάροντας το κινητό τους, όπως όταν χρησιμοποιούν το Wallet για να πληρώσουν για μία αγορά τους.

Πώς μπορεί το iPhone να αντικαταστήσει την ταυτότητα-3

Η Apple διαβεβαιώνει ότι οι πληροφορίες των εγγράφων είναι κρυπτογραφημένες και προστατευμένες απέναντι στους χάκερς.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News