Life & Arts Δευτέρα 28/06/2021, 15:25
LIFE & ARTS

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν «εγκαινίασε» το Broadway

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν «εγκαινίασε» το Broadway

Με μια συμβολική συναυλία του Μπρους Σπρίνγκστιν το περασμένο Σάββατο στο St James Theater, το Broadway ετοιμάζεται για τη «μεγάλη επιστροφή» στη Νέα Υόρκη.

Ο γερόλυκος της ροκ ανέβηκε στη σκηνή και το πλήθος από κάτω, καθισμένο στις θέσεις του – αλλά οι περισσότεροι χωρίς μάσκα – δεν τον άφηνε να αρθρώσει λέξη από τα συνεχή χειροκροτήματα και τις επευφημίες. Ο ίδιος, ο τραγουδιστής, ήταν φανερά συγκινημένος όταν απευθύνθηκε στο κοινό των 1721 θεατών. «Είναι πολύ ωραία να σας βλέπω εδώ, απόψε, χωρίς μάσκες, να κάθεστε ο ένας δίπλα στον άλλο», είπε ο Σπρίνγκστιν. «Τι χρονιά. Είμαι 71 χρόνια σε αυτόν τον πλανήτη και δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο».

Ο Σπρίνγκστιν έδωσε αυτή τη συναυλία στο Broadway, ενώ τα θέατρα ετοιμάζονται να ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο και μετά από μια χρονιά που παρέμειναν κλειστά για 15 μήνες. Η συναυλία δεν ήταν όμως τύπου “Broadway” αφού οι τόνοι κρατήθηκαν χαμηλά. Οι φανφάρες, τα εντυπωσιακά σκηνικά, οι χορογραφίες έλειπαν. Πάνω στη σκηνή ήταν ο Σπρίνγκστιν, η μπάντα του, ένα μικρόφωνο, μια φυσαρμόνικα, πιάνο και έξι έγχορδα. «Είμαι εδώ απόψε για να στείλω ένα σημείο ζωής», είπε ο ίδιος, μια ατάκα από τα “κανονικά” σόου που έδινε στο ίδιο θέατρο τη σεζόν 2017-2018 αλλά τώρα είχε ένα πιο ειδικό βάρος.

Εξω από την αίθουσα, μια ομάδα αντιεμβολιαστών διαμαρτύρονταν. Οι θεατές της συναυλίας έπρεπε να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για να την παρακολουθήσουν.

Με πληροφορίες από Guardian και New York Times

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News