LIFE & ARTS

«Εγκλήματα του Μέλλοντος» στην κινηματογραφική Ελλάδα

«Εγκλήματα του Μέλλοντος» στην κινηματογραφική Ελλάδα

Σε καλό δρόμο για να μετατραπεί σε εκλεκτό κινηματογραφικό προορισμό φαίνεται τα βρίσκεται η χώρα μας, η οποία φέτος το καλοκαίρι φιλοξενεί αρκετές ξένες παραγωγές -χολιγουντιανές και άλλες- οι οποίες εκτυλίσσονται με φόντο το ελληνικό τοπίο. Από τις Σπέτσες και το Πόρτο Χέλι όπου κατέλυσε το «Knives Out 2» του Netflix, με τον Ντάνιελ Κρεγκ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μέχρι την Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε ο Αντόνιο Μπαντέρας για τα γυρίσματα του «The Enforcer», η Ελλάδα προσελκύει πλέον τους παραγωγούς από το εξωτερικό, κυρίως χάρη στο σύστημα cash rebate του ΕΚΟΜΕ, το οποίο στην τελευταία ανανεωμένη του έκδοση, αποτελεί δέλεαρ για αυτούς.

Τελευταία και ίσως σπουδαιότερη, τουλάχιστον από άποψη ποιότητας, κινηματογραφική «αποστολή» που κατέφτασε στην Ελλάδα, είναι αυτή που έχει για επικεφαλής τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και τίτλο «Crimes of the Future». Ο μεγάλος Καναδός σκηνοθέτης και σεναριογράφος βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί το σύνολο των γυρισμάτων, παρέα με εκλεκτούς πρωταγωνιστές διεθνούς φήμης, όπως ο Βίγκο Μόρτενσεν, η Λεά Σεϊντού και η Κρίστεν Στιούαρτ.

Ο πρώτος δήλωσε σχετικά: «Καθώς ξεκινάμε τα γυρίσματα του “Crimes Of The Future”, μόλις δύο ημέρες σε αυτή τη νέα περιπέτεια με τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, αισθανόμαστε σαν να συμμετέχουμε σε μια ιστορία, στην οποία συνεργάστηκε με τον Σάμιουελ Μπέκετ και τον Γουίλιαμ Μπάροουζ, αν αυτό ήταν δυνατό. Παρασυρόμαστε σε έναν κόσμο που δεν μοιάζει με αυτόν ή με οποιονδήποτε άλλο, και όμως είναι ένας κόσμος που τον αισθάνεσαι περίεργα οικείο, άμεσο και αρκετά πειστικό. Ανυπομονώ να δω που θα καταλήξουμε».

Οσο για το σενάριο, το οποίο πρέπει να σημειωθεί πως είναι το πρώτο πρωτότυπο που υπογράφει ο Κρόνενμπεργκ εδώ και δύο δεκαετίες, μας δίνει μια γεύση ενός όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος, όπου ο άνθρωπος μαθαίνει να προσαρμόζεται στο συνθετικό περιβάλλον του. Αυτή η συνθήκη, ωθεί τους ανθρώπους πέρα από τη φυσική τους εξέλιξη, σε μια μεταμόρφωση, αλλάζοντας τη βιολογική τους σύνθεση. Ετσι, ενώ μερικοί αποδέχονται τις απεριόριστες δυνατότητες αυτού του νέου αντιδραστικού μετα-ανθρωπισμού, άλλοι προσπαθούν συνεχώς να τον καταστείλουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως από ελληνικής πλευράς, πέρα από τον παραγωγό Πάνο Παπαχατζή (Αργοναύτες), στο καστ συμμετέχουν οι Γιώργος Καραμίχος και Γιώργος Πυρπασσόπουλος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News