Life & Arts Παρασκευή 30/07/2021, 07:40
LIFE & ARTS

Ποιο Χόμπιτ κλήθηκε να «σκοτώσει» ο Πίτερ Τζάκσον

Ποιο Χόμπιτ κλήθηκε να «σκοτώσει» ο Πίτερ Τζάκσον

Οι ιστορίες γύρω από τον επικό «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» είναι πάντα ευπρόσδεκτες, ακόμα κι όταν αυτές μας έρχονται σχεδόν δύο δεκαετίες έπειτα από την κυκλοφορία της κινηματογραφικής τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον. Μια τέτοια αφηγήθηκαν πρόσφατα ο Μπίλι Μπόιντ και ο Ντόμινικ Μόναχαν, πιο γνωστοί ως Πίπιν και Μέρι, δύο από τα αγαπημένα Χόμπιτ δηλαδή που γέννησε η φαντασία του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.

Οπως αποκάλυψαν οι δύο ηθοποιοί, την εποχή της προετοιμασίας της ταινία και των γυρισμάτων, ο Πίτερ Τζάκσον δέχτηκε μεγάλες πιέσεις (προφανώς από το στούντιο της Νew Line Cinema) ώστε να «σκοτώσει» ένα από τα Χόμπιτ. Ο Μόναχαν μάλιστα έδειξε πεπεισμένος πως θα ήταν ο δικός του χαρακτήρας που θα πλήρωνε το… μάρμαρο, παρόλο που ένα τέτοιο σενάριο δεν είχε καμία βάση σύμφωνα με όσα συμβαίνουν στα βιβλία.

«Πάλι καλά που δεν συνέβη γιατί θα ήμουν εγώ. Σίγουρα εγώ. Δεν υπήρχε περίπτωση να σκοτώσουν τον Φρόντο ή τον Σαμ και οι μόνοι που μένουν είναι ο Μέρι και ο Πίπιν Δεν θα σκότωναν τον Πίπιν επειδή εκείνος έχει μια πραγματικά δυνατή υπο-ιστορία με τον Γκάνταλφ. Πιστεύω πως ο Πιτ (σ.σ. Τζάκσον) τους είπε “έχουμε στη διάθεσή μας ένα ιδιοφυές γραπτό έργο και πρέπει να μείνουμε κοντά στο κείμενο”. Στάθηκε στο ύψος του και είμαι ευγνώμων που το έκανε».

Από την άλλη, κρίνοντας κανείς με σημερινά δεδομένα, δεν μπορεί παρά να θαυμάσει την τόλμη των τότε παραγωγών του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», οι οποίοι δεν δίστασαν να πάρουν ένα τεράστιο ρίσκο, χρηματοδοτώντας τον Τζάκσον με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να γυρίσει όχι μία αλλά τρεις ταινίες ταυτόχρονα, στον χρόνο μάλιστα που εκείνος επιθυμούσε για να τις ολοκληρώσει. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά αυτό που όλοι θαυμάσαμε στην μεγάλη οθόνη, ωστόσο είναι κάπως στενάχωρο να σκεφτεί κανείς πως τέτοια κινηματογραφικά εγχειρήματα σήμερα θεωρούνται περίπου αδιανόητα.

 

Με πληροφορίες από theplaylist.net

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News