LIFE & ARTS

Δροσερές κινηματογραφικές επιλογές από το Cinobo

Δροσερές κινηματογραφικές επιλογές από το Cinobo

Με τις θερμοκρασίες να παραμένουν σταθερά σε επίπεδα κατάλληλα κυρίως για παραλία ή… air condition, η πλατφόρμα του Cinobo προσφέρει μια ενδιάμεση επιλογή, φέρνοντας τις παραλίες στην οθόνη μας. Η νέα συλλογή της ελληνικής διαδικτυακής πλατφόρμας με τίτλο «Summer Cinema at Home», είναι ό,τι πρέπει για να γεμίσουμε μέρες και νύχτες θερινής ραστώνης, ειδικά όσοι από εμάς περνάμε αυτό το καλοκαίρι στην πόλη.

Ταινίες που σε μεταφέρουν σε μέρη εξωτικά, ταινίες με ειδυλλιακά καλοκαίρια σαν αυτά που αναπολούμε από την ξεγνοιασιά της παιδικής μας ηλικίας, καλοκαιρινοί έρωτες που μπορούμε να βιώσουμε χωρίς να χρειαστεί να τους μετανιώσουμε, σκανταλιές, πάθη, ταξίδια, ανεμελιά, συγκίνηση. Ταινίες που αποτυπώνουν το ιδανικό του καλοκαιριού μας ταξιδεύουν όπου κι αν βρισκόμαστε, μόνοι ή με παρέα, για βραδιές θερινού σινεμά στο σπίτι.

Μια τέτοια είναι το «Ηot Summer Nights» με τον ανερχόμενο Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Ντάνιελ, ο οποίος έχει μόλις τελειώσει το λύκειο και παραθερίζει στο σπίτι της θείας του, σε μια λουτρόπολη της Πολιτείας της Μασαχουσέτης. Ελαφρώς χαμένος και με τα δικά του προβλήματα στο μυαλό, θα «κολλήσει» τελικά με τον Χάντερ, τον «νταή» της περιοχής, ο οποίος βγάζει χρήματα πουλώντας μαριχουάνα στους τουρίστες.

Επόμενη σπουδαία επιλογή από την συλλογή «Η τέλεια ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο, με τον απίθανο Τόνι Σερβίλο να μας παρασέρνει σε έναν σαγηνευτικό και γεμάτο στιλ χορό, στην καλοκαιρινή Ρώμη. Οσο για εκείνους που προτιμούν κάτι κλασικό, ο Ερίκ Ρομέρ δεν απογοητεύει ποτέ, με το «Γόνατο της Κλαιρ», μια από τις πιο ρομαντικά σέξι ταινίες της νουβέλ βαγκ, η οποία διαδραματίζεται σε ένα θερινό θέρετρο πλάι στη λίμνη.

Αυτά και άλλα 12 φιλμ που αποτελούν την πρώτη «δόση» είναι ήδη διαθέσιμα στην πλατφόρμα, ενώ μέσα στον Αύγουστο θα ακολουθήσει και το δεύτερο μέρος με αρκετές ακόμα δροσερές επιλογές από τον χώρο του καλού σινεμά. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News