LIFE & ARTS

Από τον «Πατέρα» στον «Γιο»

Από τον «Πατέρα» στον «Γιο»

Μπορεί το «Nomadland» της Κλόι Ζάο να ήταν ο μεγάλος νικητής των φετινών Οσκαρ, ωστόσο για εμάς -και για αρκετούς ακόμα- η καλύτερη ταινία της περασμένης κινηματογραφικής σεζόν ήταν ο «Πατέρας» του Φλοριάν Ζέλερ. Ενα αληθινό αριστούργημα κινηματογραφικής τέχνης, ρυθμού και φυσικά ερμηνευτικής δεινότητας από την πλευρά του Αντονι Χόπκινς, η οποία (ευτυχώς) επιβραβεύθηκε από την Ακαδημία.

Ο Γάλλος κινηματογραφιστής ωστόσο δεν επαναπαύεται στις δάφνες του και ήδη ετοιμάζει το επόμενο φιλμ του, το οποίο, όπως και ο «Πατέρας», αποτελεί μεταφορά στην οθόνη ενός δικού του ομώνυμου θεατρικού. Κι αν ο τίτλος («Ο Γιος») παραπέμπει σε κάποιου είδους… σίκουελ, αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει, με την καινούρια ταινία να έχει για πρωταγωνιστή της τον Πίτερ, έναν πενηντάρη άνδρα που φτιάχνει μια καινούρια ζωή με την νέα του σύζυγο και το νεογέννητο μωρό τους, όταν ξαφνικά θα εμφανιστεί στο προσκήνιο η πρώην γυναίκα του, Κέιτ, μαζί με τον έφηβο γιο τους, τον Νίκολας.

Ο τελευταίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κοινωνικοποίησης και είναι έτοιμος να παρατήσει το σχολείο, με τον πατέρα του να προσπαθεί να τον βοηθήσει, αλλά την κατάσταση να εξελίσσεται τελικά σε βάρος για όλη την οικογένεια. Ο Ζέλερ συνεργάζεται εδώ ξανά με τον συν-σεναριογράφο του στον «Πατέρα», Κρίστοφερ Χάμπτον (οι δυο τους κέρδισαν το Οσκαρ διασκευασμένου σεναρίου), ενώ όπως φαίνεται και πάλι το βάρος θα πέσει στις ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Εκεί έχουμε σπουδαία ονόματα, προεξάρχοντος του Χιου Τζάκμαν, στον ρόλο του Πίτερ, με την Λόρα Ντερν να ερμηνεύει την πρώην σύζυγο και την περιζήτητη Βρετανίδα, Βανέσα Κίρμπι, να αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο καστ.

«Η Βανέσα Κίρμπι είναι για εμένα μια πολύ σπουδαία ηθοποιός: έχει ένταση, είναι εφευρετική και δυναμική», δήλωσε για την τελευταία ο Φλοριάν Ζέλερ, ο οποίος λογικά θα έχει μαζί του και σε αυτό το κινηματογραφικό ταξίδι τον δικό μας, Γιώργο Λαμπρινό, στην κρίσιμη θέση του μοντέρ. Η ταινία ξεκινά αυτόν τον καιρό γυρίσματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2022.

Με πληροφορίες από variety.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News